Fogy a zöldség (képgalériával)2020. október 16. (péntek) 19:00 - Városnews/9755_0_300.jpgA Városi Piac forgalmára is hatással van az időjárás. A megszokotthoz képest kevesebb ember vásárolt ma. Most a burgonya, a hagyma, a paradicsom és a káposzta a legnépszerűbb a vevők körében. Az árusok pedig már a közelgő Mindenszentekre is készülnek. Kaphatóak virágok, mécsesek és halloween-i tökök is.

A megszokottal ellentétben kevesebben vásároltak ma a Városi Piacon. Az elmúlt napok időjárása az itteni forgalomra is rányomta a bélyegét. A választék viszont jónak mondható. Az általunk megkérdezett árusok szerint mostanában a burgonya, a hagyma, a paradicsom és a káposzta fogy a legjobban.

„Jobb időben jobban megmozdul a vevőkör, és a szombati nap az erősebb. Az árak elég jók. Nyírségi áruval vagyok itt, burgonyával, körtével, hagymával, és jó árban tudom adni” - nyilatkozta Végh Endre, kereskedő.

A zöldséges pultok mellett a húst árusító boltoknál is volt forgalom az időjáráshoz mérten. Népszerűek a füstölt termékek és a sertéshús is. A megkérdezettek főként konkrét termékeket keresnek és vásárolnak a piacon.

„Itt szeretek vásárolni ilyen füstölt húsokat, zöldségeket. Itt jobban tudok válogatni, illetve nagyon szép árujuk van azoknak, akiknél én szoktam vásárolni” - hangsúlyozta Csobolyó Józsefné.

„Savanyú káposztát, őrölt piros paprikát, meg egy kis gyümölcsöt” - emelte ki Tóth Miklósné.

„Hétvégére egy pár dolgot szeretnék vásárolni, ketten vagyunk a férjemmel, és így szoktuk, hogy egy héten egyszer eljövünk és megvesszük a zöldséget, a gyümölcsöt, banánt, citromot, amit kell” - mondta Borkovszky Károlyné.

A piacon már a közelgő ünnepre is készülnek. Többen árusítanak virágokat és mécseseket Mindenszentek alkalmából, bár ezek még az árusok szerint még nem annyira fogynak. Emellett több eladónál lehet kapni halloween-i tököt is, ami ugyan csak slágernek számít ebben az időszakban.


755_0_t 755_1_t 755_2_t 755_3_t
Vissza