Megfelelő abroncsok (képgalériával)2020. október 15. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9753_0_300.jpgMár időszerű a téli gumik felszerelése. Az elmúlt napokban térségünkbe is megérkezett a lehűlés és a csapadékos időjárás. Bár Magyarországon nem kötelező a csere, a biztonságos közlekedés érdekében a rendőrség is a váltást javasolja. Emellett persze fontos a sebesség és a követési távolság helyes megválasztása, a körültekintés és odafigyelés ezekben az időszakokban.

Az elmúlt napokban térségünkbe is megérkezett a lehűlés és a csapadékos időjárás. Ezekben az időszakokban fontos a nagyobb odafigyelés az utakon. A biztonságos közlekedéshez pedig a megfelelő eszközök is elengedhetetlenek. Ilyen a téli gumi is, amelyet a szakértők szerint már egyre célszerűbb felszerelni járműveinkre.

„Mindenképpen azt javaslom az ügyfeleinknek, hogy itt van az idő, érdemes feltenni a téli gumikat. Reggelente már hűvösek vannak, illetve este is lemegy a hőmérséklet, vizes az út, rengeteg csapadék is esett mostanában. Nyugodtan fel lehet már tenni, ha napközben melegek is vannak, már az aszfalt nem melegszik fel, nem kopnak a téli gumik, és kétszer olyan jól tapadnak, mint a nyáriak” - mondta Gyöngyösi Zsolt, a Gyöngyösi Gumi Kft. tulajdonosa, ügyvezetője.

A szakember hozzátette, hogy szerencsére egyre többen érkeznek a szervizbe, és cseréltetik le az abroncsaikat télire. Az általunk megkérdezettek főként a biztonság miatt váltanak az évszaknak megfelelő gumikra.

„Nekünk, a családnak nagyon fontos a biztonság, és ezért minél hamarabb szoktunk jönni, hogy ne a nagy sorban kelljen állni. Ezért olyan október környékén mindig meglátogatom a gumiszervizt, hogy feltegyük a téligumit a kocsira” - nyilatkozta Bokor Enikő.

A téli gumik mind anyagösszetételükben, mind pedig mintázatukban eltérnek a nyáriaktól. Aki viszonylag keveset és főleg városban autózik, akár egy négyévszakos szettel is jól járhat. Bár Magyarországon nem kötelező a csere, a biztonságos közlekedés érdekében a rendőrség is azt javasolja, mindenki váltson az évszaknak megfelelő gumira. Fontos tudni, hogy a megfelelő abroncs sem véd meg mindentől. A balesetek elkerüléséért sokat tehetünk a sebesség és a követési távolság helyes megválasztásával, körültekintéssel és odafigyeléssel.


753_0_t 753_1_t 753_2_t 753_3_t
Vissza