Hasznos felajánlás (képgalériával)2020. október 15. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/9752_0_300.jpgKözel félmillió forint értékű felajánlás érkezett a Tétény Úti Óvodába a Fogadj örökbe egy óvodát elnevezésű kezdeményezés keretében. A ma délelőtt átadott adomány sok mindent tartalmazott a gyermekeknek szánt ételtől egészen egy ionizálós fertőtlenítőig, de egy mosógépet is használatba vehetnek az intézményben.

Budapestről érkeztek vendégek az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda Tétény úti intézményi egységébe. Az energiaszolgáltató cég munkatársai a Fogadj örökbe egy óvodát elnevezésű kezdeményezés keretében látogattak el városunkba. Az apróságok előre összeállított csomagokat kaptak, melyet a dolgozók adtak át nekik a vírushelyzetre való tekintettel. A gyermekek nagy kedvvel vizsgálták át az ajándékzacskókat. Völcsek Mária intézményvezető kifejtette, hogy minden hasonló felajánlást szívesen fogadnak.

„A mostani nehéz gazdasági helyzetben minden adomány nagyon jó helyre kerül, ha hozzánk hozzák. Ezek a gyerekek és családok a mélyszegénységben élnek, és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek esélyegyenlőségének biztosításában játszik szerepet. Ez egy kiemelt feladat a számunkra. Ezért is fogadtuk nagy örömmel a megkeresést” - mondta Völcsek Mária, az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda intézményvezetője.

Az intézményben dolgozók egy rövid műsorral várták a felajánlókat. Az energiaszolgáltatónál dolgozók közösen adták össze a pénzt. Az összegyűlt összegből különböző termékeket vásároltak, emellett otthonaikból is ajánlottak fel különböző ruhákat és játékokat.

„A kollégákkal csatlakoztunk a Fogadj örökbe egy óvodát programhoz. Ennek keretein belül több olyan intézményről kaptunk adatokat, ahol ténylegesen segítségre szorulnak. Fontos volt a választásunknál, hogy olyan óvodát válasszunk, ahol ténylegesen minél több kisgyermek életében tudjunk segítséget nyújtani, és mosolyt tudjunk csalni az arcukra” - emelte ki Csáki-Hatalovics Éva, az adományozók képviselője.

A mostani ajándékok nagymértékben segítik majd a mindennapokat. A játékok mellett többek között egy mosógép is szolgálatot teljesít majd az intézményben. Valamint olyan ionizáló fertőtlenítő berendezés, amely különösen fontos ebben a vírusos időszakban.


752_0_t 752_1_t 752_2_t 752_3_t
752_4_t 752_5_t 752_6_t 752_7_t
752_8_t 752_9_t 752_10_t

Vissza