Jegyek kaphatók!2020. október 15. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/9751_0_300.jpgTovábbra is dübörög a póZdium. A beszélgetéssorozat novemberben 23-án zárul, akkor Stohl András televíziós és rádiós műsorvezetőt kérdezi majd Bukovinszky Zsolt. Előtte azonban, vagyis október 26-án Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész látogat el Ózdra. A fél hatkor kezdődő előadásra még mindig igényelhetőek korlátozott számban ingyenes belépők az Olvasó jegypénztárában.

Az Ózdi Városi Televízió eddigi legnagyobb vállalása, a póZdium tavaly októberben indult útjára. Az első vendég akkor Ábel Anita színész, televíziós műsorvezető volt. A lehetőségnek köszönhetően azóta rajta kívül is számos híresség látogatott el városunkba. A hetedik állomáson először egy igazán rendhagyó produkciót, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület tagjainak látványfestését élvezhette a közönség. Majd pedig Esztergályos Cecília zárásként énekelt is: elhangzott Heltai Jenő és Szirmai Albert A modell és a Háromtól hatig című műve is.

Az érdemes és kiváló művésszel készült teljes beszélgetést október 19-én hétfőn, az Ózdi Krónika után tűzik műsorukra. Bár a veszélyhelyzet erre a programra is rányomta bélyegét, azért a beszélgetéssorozat a rendkívüli jogrend visszavonásával folytatta útját. Bukovinszky Zsolt, a műsor házigazdája azt mondja, aki valamelyik alkalmon jelen volt, az egészen biztosan felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

„A tíz részes sorozatból két alkalom van még hátra. Stohl András színművésszel zárunk majd november 23-án. Előtte október 26-án Udvaros Dorottya színművész jön majd el hozzánk, aki számos játékfilmből, tévéfilmből ismert és színházi szerepei is maradandóak. Nem véletlenül kapott Kossuth- és Jászai Mari-díjat is, és sok-sok filmért is megkapta a legjobb női alakítás díját is. Egyébként Udvaros Dorottya énekelni is nagyon jól énekel, és meg is fogom majd énekeltetni” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízió főszerkesztője.

Udvaros Dorottya a Halhatatlanok Társulatának is örökös tagja. Érdekesség, hogy a Bacsó Péter által rendezett Te rongyos élet című filmje 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé. De szinte minden filmjét sikerre vitte. Viszonylag kevesen tudják róla, hogy lemezei is megjelentek. Helyi közreműködőként pedig, a városi televízió szerkesztő-műsorvezetőjét Lendvai-Bóta Nórát ismerhetik meg az ózdiak egy másik oldaláról is. Szerda délutántól már átvehetőek az ingyenes jegyek a beszélgetésre az Olvasóban. Az érdeklődők, most is két darabot igényelhetnek fejenként. Még maradtak belépők, ezért aki újabb élményekkel szeretne gazdagodni az a jegypénztárba hétfőtől péntekig reggel nyolctól, délután négyig még mindig bemehet értük.

Vissza