Áldatlan állapotok (képgalériával)2020. október 14. (szerda) 19:00 - Városnews/9747_0_300.jpgMég a gyerek cipője is beleragad a sárba – ezzel hívta fel a városi televízió szerkesztőségét egy panaszos táblai lakos. Az idős asszony szerint az utcában lévő vízvezeték cseréje után kezdődtek a gondok, ugyanis az ÉRV dolgozói nem temették be a gödröket, így a víz mindenütt megáll. A problémával megkerestük a céget, akik a lakók türelmét kérik.

Áldatlan állapotok miatt kereste meg a városi televízió szerkesztőségét egy táblai lakos a napokban. Az idős asszony arra panaszkodott, hogy amióta az utcájában kicserélték a vízvezetéket, szinte megközelíthetetlen a terület. A Szövetkezeti utcában mindenhol megáll a víz, hatalmas tócsák alakulnak ki főleg ebben az esős időjárásban, és emiatt sárban járnak az ott lakók. A stáb a helyszínen valóban tapasztalta az elmondottakat, emellett többen megerősítették, hogy három hete minden nap ezzel a problémával szembesülnek.

„Az a panaszom, hogy én egy beteg asszony vagyok. A férjem 17 éve ágyban fekvő beteg, kerekesszékes. A szomszédék 80 évesek. Három hete ezt a területet így hagyták itt, hogy se mentővel, se gyalogosan megközelíteni nem lehet. Tehát egyszerűen fel vagyok háborodva, hogy se a területi képviselőnk, se senki ezért nem tesz semmit” - mondta Spisák Jánosné.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a város több pontján is felújítási munkákat végeznek az ÉRV Zrt. munkatársai. Táblában mintegy egy kilométer hosszúságban cserélik ki a vízvezetékeket azbesztcementről műanyagra, emellett a bekötővezetékeket is lecserélik. A konkrét problémával kapcsolatban írásban megkerestük az ÉRV Zrt.-t is, amelynek képviselője a következőt válaszolta.

„Ózdon nagymérvű rekonstrukciós munkavégzés zajlik, többek között a Szövetkezeti és a Móricz Zsigmond utca sarkán történt vízvezetékcsere is ennek az önkormányzat által jóváhagyott fejlesztésnek a keretén belül valósul meg. A kivitelező törekszik arra, hogy a munkavégzés mellett is az utca járható legyen, mind gyalogosan, mind gépjárművel. Sajnos a tartós, intenzív csapadékos időjárás miatt a végleges helyreállítás jelenleg nem kivitelezhető. Az okozott kellemetlenségért a lakosság elnézését kérjük!” – áll az ÉRV Zrt. válaszában.

Az ÉRV továbbá arról is tájékoztatja a lakosságot, hogy amint elhárul az akadálya, a helyreállítást haladéktalanul elvégzik. A vízvezeték-rekonstrukciós munkák műszaki átadás-átvételének tervezett időpontja október vége.


747_0_t 747_1_t 747_2_t 747_3_t
Vissza