Szépkorút köszöntöttek (képgalériával)2020. október 13. (kedd) 19:00 - Városnews/9746_0_300.jpgOtthonában köszöntötték ma délután a kilencven éves Hevesi Imre Istvánt születésnapja alkalmából. Az ünnepeltet a városvezetés részéről Farkas Péter Barnabás alpolgármester, és Angyal Béla területi képviselő emléklappal, és virággal lepték meg. Az idős bácsi kiemelte, hogy számára a harmónia mindig nagyon fontos volt az életben.

Ózdon már nagy hagyománya van annak, hogy városunk vezetői rendszeresen megemlékeznek az itt élő szépkorúakról, ezzel a gesztussal is törekedve arra, hogy az idősek számára emlékezetessé tegyék születésük napját. Most sem történt ez másként, hiszen a mai délutánon is egy idős bácsi otthonába látogattak el. Hevesi Imre István, és felesége Szent István úti otthonukban fogadták a vendégeket, Farkas Péter Barnabás alpolgármestert, és Angyal Béla területi képviselőt. Az idős úr hatodik gyermekként a Heves megyei Makláron született 1930-ban. Középiskolai tanulmányait egyházi iskolában, Egerben végezte el. Városunkba 1949-ben került, ahol még ebben az évben munkába is állt. Látogatásunkkor az ünnepelt többek között beszélt arról is, mit tart a legfontosabbnak az életben.

„Függetlenül attól, hogy kinek milyen a bőrszíne, mi a hite, mi a politikai nézete, minden embert tisztelni kell. Ha szeretni nem is tudjuk mindig az embert, mert a szeretet az egy külön kategória. De a tisztelet rendkívül fontos” - emelte ki Hevesi Imre István.

Imre bácsi és felesége, Klári néni már hatvanhat éve élnek boldog házasságban. Három gyermekük született. Imre, László, és István. Közülük Imre, a legidősebb családjával Dunaújvárosban él, középső fiuk, László pedig Izlandon. A fiúk közül a legkisebb azonban sajnos már igen fiatalon elhunyt. Az idős házaspárnak négy unokája és öt dédunokája van. A család a nagy földrajzi távolság ellenére is igyekszik minél gyakrabban találkozni.

„Mindig fantasztikus élmény találkozni az idős emberekkel. Olyan élettapasztalattal rendelkeznek, és szinte egytől-egyig minden egyes személy olyan szeretetet tud átadni ilyenkor, amikor néhány percre, néhány pillanatra találkozunk egymással. Elmondják ilyenkor nagyon sokan az élettörténetüket, és azokat a tapasztalatokat, azokat az értékeket, amelyeket életük során elsajátítottak, felhalmoztak, és igyekeznek átadni az utókornak” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Imre bácsi szakmai életútja az Ózdi Kohászati Üzemekhez kapcsolódik, ahol kezdetben segédmunkásként dolgozott. Tanulmányait folytatva 1954-ben szerzett Vas- és Acélgyártó Szakmérnöki Oklevelet. Az ÓKÜ-ben többek között üzemvezetőként, főmérnökként, kutatómérnökként is bizonyíthatta a szakma iránti elhivatottságát. Munkájáért több elismerést is kapott. Így többször részesült Kiváló Dolgozó Kitüntetésben, Kiváló Újító Aranyfokozatban, de volt a Vállalat Kiváló Mérnöke, ezen kívül az Alkotói Nívódíj Kitüntetést is magáénak tudhatja. Többször publikált, és tartott előadást országos- és nemzetközi konferenciákon.


746_0_t 746_1_t 746_2_t
Vissza