Fejlesztési tervek (képgalériával)2020. október 9. (péntek) 19:00 - Híreknews/9736_0_300.jpgA stratégiai gazdasági tervezés feladataival kapcsolatos programot tartottak a Digitális Erőműben. Az Ipari Parki Roadshow elnevezésű rendezvényen az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna lehetőségeiről tárgyaltak. Az eseményen a megye iparának meghatározó szereplői vettek részt.

A megye iparának képviselőivel telt meg tegnap délután a Digitális Erőmű vezérlőterme. A megjelentek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a megyei önkormányzat által szervezett, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna stratégiai tervezési feladatait felsorakoztató programon vettek részt. Riz Gábor országgyűlési képviselő a már elért eredményekről és a tervekről is beszélt.

„Palkovics miniszter úr annyira fontosnak látta a térségünknek a fejlesztés politikáját és a fejlesztési vágyait, hogy miniszteri biztosként arra kért, hogy a megye nyugati részét, vagyis a Miskolctól nyugatra eső részt tekintsük egy egységes fejlesztési zónaként. Próbáljunk meg olyan egymásba fűződő projekt csokrokat generálni és összefogni a helyi igényeket, amelyek jól látható módon a következő uniós tervezésnél a megye szempontjából a gazdasági helyzet javítását fogják segíteni" - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Ezt követően Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke tartott prezentációt. A politikus elmondta, már a résztvevők számából is kiderül, hogy fontos megyénk gazdasága, és az, hogy közösen határozzák meg ezt az előremenetelt.

„Arról szeretnék tájékoztatást adni, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat milyen szerepet vállal ebben a 2021-2027-es fejlődési időszakban. Megyénk gazdaságának teljesítményét alapvetően néhány néhány nagyobb volumenű iparág határozza meg. A vegyipar, a gépipar és a kohászat, de hasonló súllyal szerepel a szolgáltatási szektor is" - fogalmazott Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Kiderült továbbá az is, hogy a szakemberek folyamatosan várják a piaci szereplőktől azokat a fejlesztésre irányuló ötleteket, amelyeket meg tudnak valósítani a jövőben. Kifejtették, hogy az a legjobb, ha több ilyen koncepció is összegyűlik, ugyanis közösen tudnak megoldást találni az esetlegesen felmerülő problémákra.


736_0_t 736_1_t 736_2_t 736_3_t
736_4_t 736_5_t
Vissza