Új munkahelyek (képgalériával)2020. október 8. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9733_0_300.jpgMintegy nyolcszáz ózdi és térségbeli munkavállaló kaphat új lehetőséget azzal, hogy a Wellis Magyarország Zrt. városunkba települve bővíti tevékenységét. A tegnapi bejelentéssel kapcsolatban szólalt fel napirend előtt Riz Gábor országgyűlési képviselő a mai testületi ülésen, ismertetve a beruházás jelenleg ismert részleteit.

Nyolcszáz új munkahely létesülhet Ózdon, eredményesen zárult ugyanis az a tárgyalássorozat, amely az idei év végével kivonuló ABB helyi gyáregységének hasznosítására igyekezett megoldást találni. A telephelyre a fürdőszobai kellékeket, medencéket és jakuzzikat gyártó, dabasi székhelyű Wellis Magyarország Zrt. érkezik. A megállapodás létrejöttét a Külgazdasági és Külügyminisztériumban jelentették be.

A bejelentéssel kapcsolatban szólalt fel Riz Gábor országgyűlési képviselő a mai testületi ülésen. Kiemelte, hogy az ABB bezárásával mintegy ezer munkavállaló, vagyis ugyanennyi család megélhetése került veszélybe. Hozzátette, hogy a háttérben zajló folyamatos egyeztetések most sikerrel zárultak.

„Ez a cég, amely Dabason megszokta azt, hogy magas színvonalú munkavégzéssel, amerikai piacra termel, és egyéb európai piacokra is, az ózdi embereket kihívás elé fogja állítani. Bizalmat szavaz az embereknek, hogy akinek a munkahelye megszűnt, vagy megszűnik, azok számára új lehetőséget tud biztosítani” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Riz Gábor elmondta, hogy a gyártás tényleges megkezdése előtt fel kell készíteni mintegy nyolcszáz embert, a feladatok a betanított munkától a mérnöki területekig terjednek. Az önkormányzat pedig felajánlja megvételre a Wellisnek az Ózdi Acélművek és az ABB területe közötti ingatlant, ahol raktárbázist létesíthet a városunkba települő vállalat. Janiczak Dávid polgármester a köszönetnyilvánítás fontosságát emelte ki.

„Köszönetet kell mondanunk Magyarország Kormányának is azért a nem kevés, sőt igen jelentős támogatásért, amit biztosít ennek a cégnek, hogy városunkban telepedhessen meg. Hiszen ebből a helyzetből, amiben egész évben mindenki élt ezidáig, nem volt más kiút, minthogy rendeződhessen ez a történet, és ózdiak százai nyugodhassanak meg, és kezdhessék majd 2021-ben, valószínűleg tavasszal az új munkahelyükön a munkát” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülésen a Wellis bemutatkozó kisfilmjét is levetítették. Elhangzott továbbá, hogy a Járási Hivatal foglalkoztatási osztálya folyamatosan igyekszik segíteni azoknak, akik az újonnan érkező cégnél képzelik el a jövőjüket, várják tehát a jelentkezőket.


733_0_t 733_1_t 733_2_t 733_3_t
733_4_t
Vissza