Pozitív teszt2020. október 7. (szerda) 19:00 - Városnews/9729_0_300.jpgÓzdon is megjelent a koronavírus egy óvodában. Az Ózdi Béketelepi Óvodák Újváros Téri intézményében ma egy dolgozónál mutatták ki a fertőzést. Szaka Attila köznevelési és művelődési referens elmondta, hogy az intézményekben igen szigorú szabályokat kell betartani, mégis beszivárgott valahogyan a vírus.

Elindították az ilyenkor megszokott eljárásrendet, vagyis már jelezték az esetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az óvodaorvosnak és a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé is. Azonnal megkezdték a kontakt kutatást, amelynek eredményeként két óvodai csoportot, valamint öt dolgozót kellett hazaküldeni. Az alkalmazottak csak negatív koronavírus teszt esetén mehetnek vissza munkát végezni. A gyerekek jó esetben már jövő héten hétfőn visszatérhetnek az óvodába. Az intézményben igyekeznek felkészülni minden eshetőségre.

„Előfordulhat az, hogy 12-én, amikor visszajönnek a gyerekek, akkor a dolgozók még nem jönnek vissza az óvodába. Már elindítottuk a jelzést a többi óvodai intézmény felé, hogy azt a szigorú protokollt, amit hetek, hónapok óta egyébként is tartanak az óvodán belül, azt részben szigorítsák meg. Illetve elindult annak a felkutatása, hogy találunk-e olyan dolgozót, aki most egy, vagy maximum két hétre nélkülözhető lesz, és amikor visszaérkezik az a két csoport, de még az óvónők nem érkeznek vissza, akkor ott a két csoport ellátásába besegítenek” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Kép forrása: internet.

Vissza