Ívóvízvezeték rekonstrukció (képgalériával)2020. szeptember 30. (szerda) 19:00 - Városnews/9697_0_300.jpgNovemberre valósulhat meg a Kőalja úti ivóvízvezeték rekonstrukciója. A Damjanich út kereszteződésétől, a Kossuth Lajos út kereszteződéséig tartó 1 km hosszú útszakaszon az azbesztcement gerincvezetéket cserélik műanyag csövekre. Emellett 70 db ivóvíz-bekötővezetéket is kicserélnek. Ennek köszönhetően tovább nő a területen élő lakosság ivóvízellátásának biztonsága.

A Kőalja úton már több hónapja munkagépek dolgoznak. Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. dolgozói Ózdon a Kőalja út és a Damjanich út kereszteződésétől, a Kossuth Lajos út kereszteződéséig végzik az ivóvíz gerincvezetékének rekonstrukcióját. A régi, elavult csövek fejlesztése az ÉRV Zrt. közleménye szerint nemcsak a korszerűsítés miatt fontos.

„Az Ózd Város Önkormányzatával megkötött használati díjas megállapodásban szerepelő ivóvízvezeték rekonstrukciónak köszönhetően tovább nő a területen élő lakosság ivóvízellátásának biztonsága” - áll az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. közleményében.

Az ÉRV Zrt. közleménye szerint a rekonstrukció során több mint 1 km hosszan váltják ki a régi 100 mm átmérőjű azbesztcement gerincvezetéket új, azonos átmérőjű műanyag vezetékre. Az érintett szakaszon emellett leváltják a szükséges szerelvényeket, és közel 70 db ivóvíz-bekötővezeték cseréje is megvalósul.

Az építési munkaterületen jelenleg ideiglenes sebességkorlátozás van, így ezzel számolnia kell az erre közlekedőknek. Az ÉRV Zrt. közleménye szerint azonban tervezett részleges vagy teljes pályás útlezárás nem várható.

A munkafolyamat egyébként a tervek szerint november elejéig tart majd. Az útszakaszt akkorra állíthatják helyre teljesen.


697_0_t 697_1_t 697_2_t 697_3_t
Vissza