Szabadtéri kikapcsolódás (képgalériával)2020. szeptember 29. (kedd) 19:00 - Városnews/9694_0_300.jpgÚj közösségi tér létesült a Nagyvölgyi Állatsimogató szomszédságában. A körülzárt területet a HAJÓZD Helyi Akciócsoport által kiírt pályázatnak köszönhetően a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző egyesület hozta létre. A szalonnasütőket és kültéri játékokat is magába foglaló részt bárki használhatja, de a rendezvényeket és a lovas programokat előzetesen egyeztetni kell.

Érdeklődőkkel telt meg a Nagyvölgyi Állatsimogató melletti terület, ugyanis most adták át azt a teret, ami a jövőben sokak kikapcsolódását szolgálhatja. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület szeretett volna egy olyan helyet létrehozni, ahol a nagyobb rendezvények előtt, mint például a Görgey Emléktúra vagy a március 15-i, összegyűlhetnek. A projektet a HAJÓZD Helyi Akciócsoport által kiírt pályázatnak köszönhetően hozták létre.

„Az elsődleges koncepció az volt, hogy az állatsimogatóval együttműködve, a vendégek és látogatók számára egy olyan teret létrehozni, ahol tudnak szalonnát sütni, kültéri játékok vannak kitéve, és szabadidős tevékenységet lehet végezni. Ezt gondoltuk tovább úgy a lovaglás szempontjából is, hogy amennyiben lenne egy zárt rész, ami körbe van kerítve, ott a lovasoktatás sokkal biztonságosabban valósulhatnak meg” - nyilatkozta Barta László, a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület alelnöke.

A teret a résztvevő gyermekek segítségével avatták fel. A tervek szerint ez terület a jövőben az iskolákkal együttműködve az élő történelemórák helyszínéül is szolgálhat majd. Emellett egy gémeskút imitációt is létrehoztak, amellyel be tudják majd mutatni a fiataloknak, hogy a pásztori világban miként működött az itatás.

„Nagy köszönettel tartozik a város a hagyományőrző egyesületnek. Hiszen azon kívül, hogy minden egyes városi rendezvényt színesítenek és az egész országban tovább viszik Ózd jobb hírnevét. Egy olyan projektet vállaltak be és valósítottak meg, amelynek köszönhetően az állatsimogató környéke bővült újabb szolgáltatásokkal, így egy lovas park látható körülöttünk. Én úgy gondolom, hogy nagyon hasznos lesz az itt élőknek” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A területet adta lehetőségeket, illetve a rönkasztalokat, a szalonnasütőket és a szabadtéri játékokat a későbbiekben bárki igénybe veheti majd. A kiskorúaknak ugyanakkor szülői- vagy nagykorú felügyelete szükséges. Ha valaki nagyobb volumenű rendezvény vagy lovaglás céljából keresné fel a területet, mindenképpen egyeztetnie kell a hagyományőrzőkkel.


694_0_t 694_1_t 694_2_t 694_3_t
694_4_t 694_5_t 694_6_t 694_7_t
Vissza