Egymillió lépés2020. szeptember 28. (hétfő) 19:00 - Híreknews/9692_0_300.jpgFolyamatosan várják a felajánlásokat Burinda Zsombor számára. Az SMA elnevezésű betegséggel küzdő 11 hónapos kisfiún egy olyan készítmény segíthetne, amely 730 millió forintba kerül. A hír sajtóba kerülése óta már sokan támogatták a családot, azonban az elegendő összeg csupán egytizede gyűlt össze.

A közelmúltban többször is beszámoltunk már Burinda Zsomborról, aki az SMA elnevezésű betegséggel küzd. A 11 hónapos gyermek betegségén pedig egy olyan készítmény segíthetne, amely 730 millió forintba kerül. A családot azóta már többen támogatták, más és más formában. Az Ózdi Városi Televíziót a napokban kereste fel egy Parkinson-kórral küzdő idős férfi, hogy összegyűjtött kupakjaival ő maga is hozzájárulna a kisfiú gyógyulásához.

„Összegyűjtöttem, és akkor elvihetik innen, azzal a pár darabbal is hagy szaporodjon, ami ebben a dobozkába van. Szeretettel ajánlom fel. A Bibliában is azt olvasom, hogy aki tudna jót cselekedni, és nem teszi, bűne az annak” - mondta Tugyi János.

Ha valaki egyébként kupakokkal szeretné támogatni a kisfiú kezelési költségeit, akkor azt a Sajóvárkonyon található egyik élelmiszerüzletben teheti meg, az ott elhelyezett gyűjtőláda segítségével. Nagy segítség egyébként a családnak, hogy nemrég egy ismert futárszolgálat is felajánlotta, hogy ingyenesen vállalja a kupakok szállítását. Zsombor édesanyja megkeresésünkre elmondta, hogy eddig 70 millió forint gyűlt össze.

„Igazából nagyon sokáig csak döcögtünk, így az utolsó egy hónap, illetve szeptember utolsó két hete volt az, ami megnyomta az összeget. Mióta ugye a rádióban voltunk, azóta megduplázódott, illetve azóta indult be jobban a gyűjtés. Addig nagyon nehezen ment az egész. Egyébként június vége felé kezdtünk el gyűjteni, és most mondhatjuk azt, hogy igazából köztudatba kerültünk” - fogalmazott Burinda-Szűcs Szabina, Zsombor édesanyja.

A kupakgyűjtés mellett egyébként több módon is lehet támogatni Zsombort és családját. Nemrégen az Egymillió lépés Zsombiért elnevezésű akciót hirdették meg az Sma baby Zsombor nevű Facebook oldalon. Illetve közvetlenül is lehet utalni a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlaszámára, ha valaki szeretne hozzájárulni a gyermek gyógyulásához.

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány
Számlaszám: 11734152-21916838

Vissza