A biztonság érdekében (képgalériával)2020. szeptember 25. (péntek) 19:00 - Városnews/9687_0_300.jpgTerületi képviselőjükhöz fordultak, és aláírásgyűjtésbe kezdtek a Halász utca lakói, ugyanis a területet lakó-pihenő övezetté szeretnék nyilváníttatni. Gyakran előfordul, hogy az autósok nagy sebességgel hajtanak végig az útszakaszon, amivel veszélyeztetik az itt élőket. Ezen kívül más problémák is felmerültek.

Közel ötvenen írták alá azt a petíciót, amelynek segítségével a lakók szeretnék elérni, hogy a Halász utca biztonságosabb legyen. A tapasztalatok alapján ugyanis egyre többen száguldanak végig a rövid zsákutcán. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a lakóházak előtt nincs járda, így a gyalogosok még nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az itt élők a probléma megoldása érdekében levélben fordultak területi képviselőjükhöz.

„Nyár elején megkerestek a lakók azzal, hogy szeretnék ezt a Bíben-völgy kivezető részét lakó-pihenő övezetnek nyilváníttatni. Ezzel kapcsolatban próbáltunk beszélni a lakókkal, akik szeretnék, ha erre az útszakaszra egy-két, kör alakú fekvőrendőrt helyeznének el. Hiszen vannak, akik annak ellenére, hogy rövid az útszakasz, ezt nem veszik figyelembe” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A gyorshajtás persze nemcsak ebben az utcában jelent problémát, hanem a város  más részein is. Így például az innen nem messze található Szentsimoni úton is gyakran lépik át az autósok a megengedett sebességhatárt. Ez különösen a hétvégi időszakban jellemző, de hétköznapokon is egyre többször fordul elő a szabályok megszegése.

„A lakossággal való kapcsolattartás során több lakó részéről is felmerült az a panasz, hogy az utcában gyakorta nem ide tartozó autók száguldanak. Erre való tekintettel szeretnék kérni a fekvőrendőrök kihelyezését” - nyilatkozta Szlabik Erik, az Ózd Városi Rendészet közterület-felügyelője.

A nagy sebességgel közlekedő autósok nemcsak a gyalogosok testi épségét veszélyeztetik, hanem járműveik által keltett nagyobb zajhatással a lakók nyugalmát is zavarják. Az itt élők elmondása szerint további problémát jelent az is, hogy a Halász utca felett található hétvégi házakban több betörés is történt az utóbbi időben. Így a tulajdonosok okkal tartanak attól, hogy az ő ingatlanjaik, értékeik is veszélybe kerülhetnek. Ennek kapcsán merült fel, hogy térfigyelő kamerák elhelyezésével tartanák távol a nem kívánatos vendégeket az ingatlanoktól és egyéb értékektől.


687_0_t 687_1_t 687_2_t 687_3_t
687_4_t 687_5_t
Vissza