Meleg radiátorok (képgalériával)2020. szeptember 25. (péntek) 19:00 - Városnews/9685_0_300.jpgMa reggel minden távhős lakásban központilag beindította a fűtést az Ózdi Távhő Kft. Az óvodák, iskolák és egyéb intézmények tekintetében hétfőn intézkednek. A kezdést a meteorológiai előrejelzés indokolta, ugyanis a következő napokban lehűlés igérkezik. Azoknak a felhasználóknak, akik mégsem kívánnak élni a lehetőséggel, írásbeli kérvényt kell benyújtaniuk a szolgáltató felé.

Az Ózdi Távhő Kft. dolgozói augusztus utolsó hetében végezték a minden évben szokásos karbantartási feladatokat. A vállalat munkatársai ebben az időszakban arra törekedtek, hogy még a téli fűtés előtt kiszűrjék a hibalehetőségeket. Minden rendben zajlott, a hatósági ellenőrzés is megtörtént, így hat kazán tudott elindulni ma reggel üzemkész állapotban. Bár az egyes konténerkazán falazatát még ki kell javítaniuk, de ez nem befolyásolja a működést.

Peták Tibor üzemvezető azt mondja, szigorú szabályokat kell betartaniuk. Ősszel napi szinten többször is ellenőrzik a meteorológiai előrejelzést, számos oldal információit összevetve döntenek. Mivel a következő időszakra lehűlést jósoltak, ezért határoztak az indítás mellett. Ha két napon keresztül a napi átlaghőmérséklet 12 fok, vagy annál kevesebb, be kell kapcsolniuk a rendszert.

„A szakemberek elindulnak minden ágon kifelé, és megnyitják a hőközpontok szerelvényeit, ezáltal egy magasabb tömegáram indul el a város felé, ami a nyomásviszonyok megváltozását jelenti. Nekünk itt a nyomásviszonyokat kell visszaállítani, és emelni a tömegáramot, hogy mindenhová eljusson a fűtésre szánt víz. Valamint a kazánjainkat be kell indítani” - mondta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

A szakemberek ilyenkor három műszakban dolgoznak, hiszen végig kell járniuk a lakóépületek alatti hőközpontokat, ahol mindent újra be kell állítaniuk a megfelelő működés érdekében. Ez a szeptember 25-i kezdés átlagosnak mondható, de most is voltak olyanok, akik már 21-én kérték a fűtés beindítását. Több társasház is igényt nyújtott be, és intézmények is kérték a szolgáltatást.

„A bentlakásos intézményeinkben eléggé lehűlt a hőmérséklet, ezért hétfőn jelezték az egységvezetők, hogy szükséges lenne beindítani egy temperáló fűtést. Mi még aznap felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval, és már akkor beindították a három idős otthonunkban a rendszert, illetve a bölcsőde vezetője is jelezte, hogy ott is hideg van, ezért mi már erről is intézkedtünk” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Egyébként a hétvége miatt az iskolákban, óvodákban csak szeptember 28-án, hétfőn kapcsolják be a rendszert. Azok a felhasználók, akik mégsem szeretnének élni a lehetőséggel írásos kérvényt kell benyújtaniuk a vállalat felé. A dokumentumot a Zrínyi út 3. szám alatt található titkárságra kell eljuttatni. További információkat a diszpécserszolgálat 06-48/472-050-es, vagy pedig a 06-48/473-937-es telefonszámán lehet kérni.


685_0_t 685_1_t 685_2_t 685_3_t
685_4_t 685_5_t 685_6_t 685_7_t
Vissza