Kupakokkal segítenek (képgalériával)2020. szeptember 23. (szerda) 19:00 - Híreknews/9677_0_300.jpgÓzdon is gyűjtik a kupakokat Burinda Zsombor megsegítésére. A kisfiúról és betegségéről mi is többször beszámoltunk már. Sokan próbálnak hozzájárulni a kisfiú gyógyulásához. Így számos településén indult például kupakgyűjtési akció. A közelmúltban pedig városunk is csatlakozott a segítők táborához.

Városunkban is sokan segítik az SMA betegséggel küzdő Burinda Zsombort. Az  egyik, Sajóvárkonyon található élelmiszerüzletben ugyanis nemrég egy gyűjtőládát helyeztek el. Egy kartondobozba dobhatnak kupakokat azok, akik szeretnének hozzájárulni a kisfiú kezelési költségeihez. A most 11 hónapos gyermeken ugyanis egy olyan készítmény segíthetne, amely 730 millió forintba kerül. A kisfiúról, és betegségéről sokan hallottak már városunkban is.

„Igen, hallottunk már róla. Nagyon sajnálom a beteg gyerekeket, és segítünk abban, amiben tudunk. Ez egyértelmű, igen” - mondta Bódi Péterné.

Bódi Péterné családja és kollégái is ismerik a kisfiúnak és családjának helyzetét. Így ők is próbálnak segíteni. Persze a kupakgyűjtési akció korábban sem volt ismeretlen városunkban. Még februárban ugyanis egy szív alakú gyűjtőedényt helyeztek el az egyik, városközpontban található üzlet mellett. Ennek célja, hogy ilyen módon is segítsék a beteg gyermekek gyógyulását. Az ötlet a városrész területi képviselőjétől származott. A jó ügyhöz akkor az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, és egy vállalkozó is csatlakozott.

„Eddig egyetlen egy kislánynak gyűjtöttük. Azóta is folyamatosan. Ő egy veszprémi kislány, aki jelenleg három és fél éves. Harminc hétre született oxigénhiánnyal. Ezt a felhívást úgy osztottuk meg, hogy Panna táncolni szeretne. Tehát az ő gyógyulására, és a kezeléseire gyűjtjük itt Ózd városába a kupakokat” - nyilatkozta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A területi képviselő kiemelte, hogy amennyiben arra szükség van, más gyermek számára is szívesen gyűjtenek kupakokat. A színes műanyagok mennyisége egyébként szépen gyarapszik, így az edényt gyakran kell üríteni. Zsombor számára is számos, ilyen jellegű támogatás érkezik. A napokban pedig egy ismert futárszolgálat is felajánlotta, hogy ingyenesen vállalja a kupakok szállítását. Múlt hétvégén pedig az Egymillió lépés Zsombiért elnevezésű akciót hirdették meg az Sma baby Zsombor nevű facebook-oldalon. Persze több módon is lehet segíteni. Így közvetlenül is utalhatunk a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlaszámára, ha mi is szeretnénk hozzájárulni a gyermek gyógyulásához.

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány      
Számlaszám: 11734152-21916838


677_0_t 677_1_t 677_2_t
Vissza