Letartóztatták a gyilkost2020. szeptember 23. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9674_0_300.jpgLetartóztatásban várhatja az ügy folytatását az Egyház völgyi emberölés gyanúsítottja. A Miskolci Járásbíróság egy hónapra, október huszonkettedikéig rendelte el a kényszerintézkedést. A most letartóztatott fiatal férfi a megalapozott gyanú szerint kalapáccsal verte agyon édesapját, majd kénsavval próbálta eltüntetni a holttestet.

A hétvégén kegyetlen gyilkosság híre sokkolta az Egyház völgyben élőket, az utcában egymás után jelentek meg a rendőrautók, az egyik házat körbe is szalagozták az egyenruhások. Az itt lakó fiatal férfi és édesapja információink szerint a közelmúltban érkezett haza külföldről. Köztük ismeretlen okból konfliktus alakult ki, ami tettlegességig fajult.

„Az eddig beszerzett információk szerint egy ott lakó fiatalember a vele egy háztartásban élő édesapját egy vitát követően olyan súlyosan bántalmazta, hogy ő a helyszínen elhunyt. A fiatalembert a kollégáim előállították, emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe is vették” - mondta Janasóczki Attila, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kedden délután, a Miskolci Törvényszéken bilincsben, vezetőszáron kísérték be a rendőrök a gyanúsítottat a tárgyalóterembe, ahol letartóztatásáról döntöttek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy kalapáccsal okozta azokat a sérüléseket, amelyek következtében édesapja a helyszínen életét vesztette. Ez még szeptember 13-án történt. A gyanúsított egy hordóba tette a holttestet, majd kénsavval öntötte le, így próbálta eltüntetni. Néhány nap elteltével a szomszéd észlelte a házból terjedő szúrós szagot, ezért tett bejelentést a rendőrségen. A gyilkosság során használt eszközt az ingatlanban megtalálták.

„A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a kényszerintézkedés mellőzése esetén elrejtőzne, illetve a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítási eljárás eredményességét. A felsorolt indokok alapján a járásbíróság 2020. október 22-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását” - nyilatkozta dr. Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a fiatal férfi mostantól letartóztatásban várja az ügy folytatását.

Vissza