Közös emlékezés (képgalériával)2020. szeptember 22. (kedd) 19:00 - Sportnews/9673_0_300.jpgHagyományteremtő jelleggel rendezte meg az ÓAM-Ózdi KC a Kosik Gyula emléktornát. Az Ózdi Kohász egykori kiválósága játszott az első csapatnál, majd később technikai vezető is volt. Az U12-esek számára kiírt kupát a Mezőkövesd vihette haza, az ÓKC-s fiatalok a harmadik helyen zártak.

Az ÓAM-Ózdi KC nagy hangsúlyt fektetett arra az utóbbi években, hogy méltóképpen emlékezzenek egykori kiváló sportolóikra. Kosik Gyula is egyike ennek a társaságnak, hiszen 1970 és 1979 között meghatározó kézilabdázója volt az Ózdi Kohásznak, majd később a csapat technikai vezetőjeként is tevékenykedett. 2018-ban hunyt el, és a klub döntése értelmében most egy U12-es torna keretében tisztelegtek előtte.

„Az U12-es korosztálynak a karanténos időszak után először tudunk biztosítani versenyzési lehetőséget. Ez a korosztály majd két hét múlva kezdi meg reményeink szerint, ha a vírushelyzet is megengedi a gyermekbajnoki mérkőzéseket. Ezért is gondoltuk, hogy egy felkészülési torna ennyi idő után mindenképpen szükséges nekik. Erre a mostani tornára kimondottan borsod megyei csapatokat hívtunk meg” - nyilatkozta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A játéknapon a házigazda ÓAM-Ózdi KC mellett a Putnok VSE, a Sárospatak és a Mezőkövesdi KC korosztályos gárdái léptek pályára. A mieink a Putnokot szinte lenullázták, és a matyóföldieket is fölül tudták múlni egy góllal. A Sárospatak viszont meg tudta lepni Zákányi Zoltán tanítványait. Az edző elmondta, hogy nehéz pótolni a fél éves kiesést.

"Júniusban valamennyit tudtunk edzeni a műfüvön, amikor a kézilabda szövetség megengedte, hogy elindítsuk a gyakorlásokat. Augusztusban már elkezdtük a rendes edzéseket is. Mindenféle korosztálynak megfelelő gyakorlatot csinálunk. Itt még nem a hosszú távú futások, hanem sokkal inkább a gyorsasági állóképesség fejlesztése az, ami dominál és sok labdás gyakorlat. Főként technikai gyakorlatok, hogy visszahozzuk a gyerekeket" - nyilatkozta Zákányi Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A torna megnyeréséért járó serleget végül a Mezőkövesdi KC vihette haza. Őket a Sárospatak követte, míg a képzeletbeli dobogó legalsó sokára a házigazdák állhattak fel. A sort a Putnok VSE zárta. A gólkirályi címet az ózdi Konyha Balázs szerezte meg 25 találattal, míg a legjobb kapus a szintén ÓKC-s Fodor Bence lett. A legjobb mezőnyjátékosnak a mezőkövesdi Monoki Barnabást választották.


673_0_t 673_1_t 673_2_t 673_3_t
673_4_t

 

Vissza