Megölte édesapját (képgalériával)2020. szeptember 20. (vasárnap) 15:22 - Rendőrségnews/9667_0_300.jpgMegölte édesapját, majd kénsavval próbálta eltüntetni a nyomokat egy huszonéves férfi Ózdon. Ez a hír borzolja a kedélyeket szombat óta. Ezt az állítást azonban hivatalosan a mai napig nem erősítették meg a hatóságok. Az Egyház völgyben élő lakosság szokatlan bűzre lett figyelmes, ezért értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások ezt követően jelentek meg a helyszínen.

Fehér kénsavas kanna a földön és kisebb szeméthalom a fűben, amelyben kesztyűk is láthatóak. Rendkívüli esethez vonultak a rendőrök szombaton késő délután az Egyház völgybe.

„Az eddig beszerzett információk szerint egy ott lakó fiatalember, a vele egy háztartásban élő édesapját egy vitát követően, olyan súlyosan bántalmazta, hogy ő a helyszínen elhunyt. A fiatalembert kollégáim előállították. Őt emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd pedig ezt követően őrizetbe is vették” - nyilatkozta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi először tagadta, végül elismerte tettét. Az itt élők nem szerettek volna nyilatkozni, de elmondták, hogy az érintett család Angliában tartózkodott életvitelszerűen. Három gyermekük született, közülük a legidősebb fiú terhére róható a gyilkosság. Az édesapa havi rendszerességgel látogatott haza Ózdra, legutóbb fiával érkezett. A kéthetes karantén letöltése után azonban valamilyen konfliktus történt köztük. Az okokra eddig nem derült fény. Az ismerősök azt állították, hogy a fiú az Oxfordi Egyetemen végzett mérnökként a közelmúltban, és emiatt is értetlenül állnak a dolog előtt. Információink szerint a húsz év körüli gyanúsított nemcsak megölte apját, hanem maradványait vegyszerrel próbálta eltüntetni. Többen állították, hogy egy kénsavval teli hordóban helyezte el a testet, amelyet a házban tárolt. Ezt ugyan eddig hivatalosan senki nem erősítette meg, azonban még ma ottjártunkkor is szokatlan bűz terjengett a családi ház környékén.

A nem mindennapi esetre úgy derült fény, hogy az Egyház völgy úton élő lakosság szúrós szagra panaszkodott a területen. Ezt követően értesítették a hatóságokat. Szombat este óta az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai folyamatos felügyelet alatt tartják a helyszínt.

Értesülésünk alapján még ma délután is tovább vizsgálódtak a szakértők az ügyben. Közben a rendőrség indítványozta a fiatalember előzetes letartóztatását, amelyről holnap délután a Miskolci Törvényszéken határoznak.


667_0_t 667_1_t 667_2_t 667_3_t
Vissza