Elfogták őket2020. szeptember 18. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/9665_0_300.jpgZsarolással akartak lakást szerezni, a rendőrök elfogták az elkövetőket. A borsodnádasdi férfit és élettársát őrizetbe vették az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Az egyenruhások felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha hasonló ügy áldozatai lettünk, azonnal értesítsük a hatóságot.

Még augusztus elsején történt, hogy egy borsodnádasdi férfi az élettársával együtt megfenyegette egyik ismerősüket az otthonában, hogy adja azt nekik. A gyanúsított férfi bántalmazást is kilátásba helyezett arra az esetre, ha az ismerőse nem adná nekik a lakást. A sértett félelmében nem mert ellenkezni, ezért két nappal később aláírta az ajándékozási szerződést, de néhány nap után feljelentést tett a rendőrségen.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság eljárást folytat egy borsodnádasdi fiatal férfivel és élettársával szemben, akik még 2020 augusztusában arra bírták rá ismerősüket, hogy ajándékozza részükre a saját tulajdonú ingatlanát. Kollégáim összehangolt akciójának következtében a fiatal férfit és élettársát elfogták, gyanúsítottként előállították, kihallgatásukat követően őrizetbe vették” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az elfogásuk néhány nappal ezelőtt történt Borsodnádasdon a Köztársaság utcában, a város központjában. A zsarolást a törvény bünteti, aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel rákényszerít valamire, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, minősített esetben akár nyolc évet is kaphat az elkövető.

Fontos, hogy ha bárki hasonló ügybe keveredik, vagy zsarolás áldozata lesz, akkor haladéktalanul értesítse a rendőrséget. Az egyenruhások ugyanis így tudnak forró nyomon elindulni, és felderíteni a bűncselekményt, majd elfogni az elkövetőt.

A kép illusztráció.

Vissza