Közösen az egészségért (képgalériával)2020. szeptember 15. (kedd) 19:00 - Egészségnews/9652_0_300.jpgAz egészség került a középpontba a SINOSZ Ózdi Szervezete és a helyi Vöröskereszt által szervezett életmódnapon. Az elsődleges cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészségtudatosságra, illetve a szűrővizsgálatok, a testmozgás és a kiegyensúlyozott étkezés fontosságára.

Életmódnapra várták az érdeklődőket az Ózdi Horgásztó partján. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének helyi szervezete és a Magyar Vöröskereszt közös rendezvénnyel igyekezett felhívni a figyelmet az egészségtudatosságra. Az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának jóvoltából szűrővizsgálatokon is részt lehetett venni, volt egyebek mellett vérnyomás- és vércukormérés, valamint az egészséggel kapcsolatos kérdőívet is kitöltöttek a résztvevők.

„Nagyon fontos az egészségünk. Szerettük volna a SINOSZ tagjainkat és az érdeklődőket meglepni egy érdekes, színes, hasznos programmal. Itt vagyunk ezen a gyönyörű helyen, nagyon jól érezzük magunkat, az idő gyönyörű, rengeteg gyümölcsöt ettünk ma már, mérésekben vettünk részt, és mozgunk a szabadban, ami rendkívül fontos” - mondta Szabóné Maruzsi Sarolta, a SINOSZ Ózdi Szervezetének ügyintézője.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének munkatársai egy totóval is készültek, a kitöltött szelvényeket még helyben kiértékelték. A legjobbakat többek közt gyümölccsel és labdával díjazták. Megmutatták továbbá az újraélesztés helyes módját. A rendezvénynek érdekes apropót adott az elsősegélynyújtás világnapja is.

„Ezt a rendezvényt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével közösen szerveztük meg, az EFI-vel együttműködve. Az egészséges életmódra nevelés volt a cél, illetve megmutattuk az újraélesztést, és az egészség fontosságát. Az Egészségfejlesztési Iroda szűrést tartott, mi pedig az újraélesztés rejtelmeit mutattuk be” - emelte ki Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa.

Az életmódnapon szinte minden korosztály képviseltette magát. Az elsődleges cél az volt, hogy hozzájáruljanak az egészségtudatosabb gondolkodás kialakításához. Nagyon fontos ugyanis az egészség megőrzése, ebben pedig a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a szűrővizsgálatok is segítenek.


652_0_t 652_1_t 652_2_t 652_3_t
652_4_t 652_5_t 652_6_t 652_7_t
652_8_t 652_9_t 652_10_t
Vissza