Bilincsben a rabló2020. szeptember 15. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/9650_0_300.jpgKét órát volt csupán szabadlábon az férfi, aki feltételezhetően erőszakkal elvette egy 65 éves asszonytól táskáját. A dulakodás során a nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Az elkövető nem sokáig volt szabadlábon, ugyanis Tóth Henrietta az Ózdi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka alig két óra alatt elfogta. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Időről időre előfordulnak városunkban különböző rablások. Egy ilyen eset történt most hétvégén is. A cselekmény során egy táskát tulajdonított el egy férfi, aki még dulakodott is a sértettel. Az Ózdi Rendőrkapitányságnak egyébként kiemelkedő a felderítési aránya a rablásokat tekintve. Információink szerint a tavalyi évben az összes hasonló esetben rendőrkézre került az elkövető.

„Az ózdi kollégáim rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 30 éves helyi férfival szemben. Ez a férfi még szeptember 12-én a déli órákban az úton gyalogosan közlekedő asszonyt ellökött. A nő a vízelvezető árokba esett, miközben dulakodott a támadójával. A férfi azonban elvette a nő táskáját és azzal elszaladt" - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sértett nő az eset során könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövető menekülése során eldobta az elrabolt táskát, amit a rendőrök megtaláltak, és hiánytalanul visszaadtak tulajdonosának. Ennek megfelelően a bejelentés hamar beérkezett az egyenruhásokhoz. Tóth Henrietta rendőr törzszászlós, az Ózdi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka kollégáival kezdett a gyanúsított felkutatásába.

„Kollégáim lelkiismeretes munkájának köszönhetően birtokunkba került az elkövető személyleírása. Ezek után már célirányosan tudtuk megkezdeni az elkövető felkutatását. Ezzel egy időben a szolgálati mobilomra kaptam egy értesítést, hogy a személyleírásnak megfelelő férfi tartózkodik a Vasvár úton. Ezt a kollégáimmal a rádión keresztül közöltem, majd a megjelölt helyszínre vonultam. Odaérkezésemkor észleltem a gyanúsítható férfit, aki amint észlelte a szolgálati gépjárművemet a helyszínről próbált elmenekülni" - nyilatkozta Tóth Henrietta, az Ózdi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

Henrietta megbilincselte a feltételezett elkövetőt, akit az erősítés megérkezése után előállítottak a kapitányságra. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett, őt a nyomozók őrizetbe vettek, és előterjesztéssel élnek letartóztatásának indítványozására is.

A kép illusztráció.

Vissza