Segítő szándék (képgalériával)2020. szeptember 15. (kedd) 19:00 - Kultúranews/9649_0_300.jpgJótékonysági koncertet adtak Ózdon a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái. A világon is egyedülállónak számító együttes a Jövő Generációiért Alapítvány kezdeményezésére érkezett városunkba. A rendezvény elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyerekek pályaorientációjának elősegítése. Számukra ugyanis a tanulás, és a megfelelő cél megtalálása jelenthet kitörési lehetőséget.

A Jövő Generációiért Alapítvány elnöke nyitotta meg azt a jótékonysági rendezvényt, amelynek elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek pályaorientációja volt. Igazi zenei csemegét tartogatott a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban megrendezett program, ugyanis a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái érkeztek Ózdra. Seres Anita kiemelte a pályaorientáció fontosságát. Hozzátette: a koncert bevételéből Farkaslyukban nyitnak majd tanodát, ahol a megfelelő tanulásmódszertan kialakításában és tehetséggondozásban nyújtanak segítséget.

„Egy út van a nyomorból kifelé, ez pedig a tanulás. A pályaorientáció azért fontos, hogy legyen céljuk ezeknek a gyerekeknek. Mert céltalanul élnek, és sodorják őket a történések. Pedig ennek nem így kell lennie. Alapítványom ezt szeretné megmutatni nekik, pályát mutatni, felismerni a tehetségüket, eszerint orientálni ezeket a gyerekeket” - mondta Seres Anita, a Jövő Generációiért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A megnyitót követően először Lakatos Hanna adott koncertet, főként feldolgozásokat énekelt. A rendezvény sztárvendégei a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái voltak. Kamarazenekari felállásban a nagyzenekari repertoárból, a harmincöt éves jubileumi műsorból szemezgettek, így a közönség mások mellett Brahms, Strauss és Erkel műveit is hallhatta.

„Ez nálunk már tendencia, hogy missziót vállalunk az elesettekért. Mivel is tudnánk segíteni, mint a játékunkkal, a muzsikánkkal. Megjelenünk olyan helyszíneken, mint például itt most, Ózdon. Mindent megteszünk azért, hogy a közönség a jó hírünket vigye. És ha tetszett nekik a produkció, akkor nyilván a közönség jobban fogja dotálni az elesettek felé, amit rászánnak a megsegítésükre” - fogalmazott Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

Ahogy a zenekar vezetője elmondta: a zene nem ismer sem határokat, sem bőrszínt, annak megértéséhez nyelvtudásra sincs szükség. A koncert bevétele tehát a hátrányos helyzetű gyerekek pályaorientációját és tehetséggondozását szolgálja majd.


649_0_t 649_1_t 649_2_t 649_3_t
649_4_t 649_5_t 649_6_t 649_7_t
649_8_t 649_9_t 649_10_t 649_11_t
649_12_t 649_13_t 649_14_t 649_15_t
Vissza