Izgalmas döntetlen (képgalériával)2020. szeptember 12. (szombat) 21:47 - Sportnews/9643_0_300.jpgKiélezett mérkőzésen játszott döntetlent az ÓAM-Ózdi KC a bajnokság első fordulójában. A piros-kékek a Mezőkövesdet fogadták a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az első félidőben a mieink uralták a játékot, de fordulás után a vendégcsapat magához ragadta a kezdeményezést. A hajrára megint ózdi előnnyel fordultak a felek, de a Mezőkövesd végül megmentette az egy pontot.

Fordulatos, a végletekig kiélezett mérkőzéssel kezdte meg bajnoki szereplését a 2020/2021-es idényben az ÓAM-Ózdi KC. Szakál György legénysége az NB1-től visszalépett Mezőkövesdet fogadta a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A piros-kékek villámrajtot vettek, és gyorsan elhúztak négy góllal, az alaposan megfiatalított vendégcsapat 8-3-ig csak futott az eredmény után. A folytatásban feljebb zárkóztak, ám Lestál és Nyeste góljaival, Nagy Dominik védéseivel az ÓKC kézben tartotta az irányítást. Félidőre kétgólos ózdi előnnyel vonultak a csapatok.

Fordulás után nagy lendülettel vetette bele magát a meccsbe a kövesdi csapat. A vezetést is átvették, de továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek. Lestál Martin sorra lőtte a gólokat, a kapuban pedig ezúttal már Ulicsinyi Péter mutatott be bravúrokat. A véghajrára ózdi előnnyel fordultak rá az együttesek, nem sokkal a vége előtt a kétgólos vezetésért támadhattak a piros-kékek, de egy ellentámadásból pontot mentett a vendég gárda. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Mezőkövesdi KC 29-29.

„Amikor döntetlen az állás, mindig az éli meg sikerként, aki a végén az utolsó gólt lövi. A másik csapatnak picit csalódás. A mérkőzés összképe alapján talán mondhatom, hogy igazságos. Borzasztóan kezdtünk, az Ózd minden hibánkat kihasználta, öt-hatgólos előnyt épített. Szünetre sikerült visszajönnünk kettőre. A második félidőben nagyon jól belekezdtünk, egyből döntetlen, egy ide, kettő ide. De nem sikerült a lélektanilag megnyugtatóbb három-négygólos előnyt kiépíteni, maradt az idegek harca a végjátékra. Úgy gondolom, nekünk elégedettnek kell lennünk ezzel az egy ponttal” - értékelt Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője.

A döntetlent Szakál György is igazságosnak ítélte meg, ugyanakkor hozzátette: az összkép alapján megérdemelt lett volna a hazai siker.

„A legvégét sajnálom, mert úgy gondolom, közelebb állhattunk a győzelemhez, úgy az első félidő, mint a végjáték tekintetében, megérdemeltük volna. Ilyen ez a játék. Nehéz megítélni, a játékvezetőnek mindig igaza van, de Tóth Patrik ezeket a labdákat be szokta lőni, hogy most mennyire volt vele szemben szabálytalan a védőjátékos, nem ezzel akarok foglalkozni. Az egyik pont megvan, félig üres, félig teli a pohár. Gratulálok a srácoknak, szép munka volt” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A mieink pénteken Kecskeméten folytatják a bajnoki szereplést, míg a hazai közönség legközelebb szeptember 26-án, a Mizse KC ellen biztathatja Nyestééket a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


643_0_t 643_1_t 643_2_t 643_3_t
643_4_t
Vissza