Látványos fejlesztés (képgalériával)2020. szeptember 11. (péntek) 19:00 - Városnews/9640_0_300.jpgÚj pihenőpontot alakítottak ki a Drótos-tetőn. Az új elemnek köszönhetően a helyszínre érkezők olyan képeket is tudnak készíteni, amelyek hátterében nemcsak a város látszik jól, hanem a Drótos-tető felirat is olvasható. A májusi nyitás óta közel ötezer látogatót számoltak össze. A terület népszerű esküvői fotózás tekintetében is, ma pedig egy boldog pár ott mondta ki a boldogító igent.

Elragadó látvány fogadja azokat az érdeklődőket, akik kilátogatnak a Drótos-tetőre. A helyszínről jól belátható Ózd. A területet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai tartják karban. A tereprendezés folyamatos. Az egynyári virágoktól kezdve a legkülönbözőbb fákig minden megtalálható változatos elrendezésben. Május környékén mezítlábas sétányt alakítottak ki, mára pedig újabb elemmel bővült a szabadidős pihenőhely.
 
„Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és Léman Béla nagyon elhivatottak a Drótos-tető felé. Minden esztendőben újítanak valamit. Gyönyörű lett most már a terület. A fantázia szárnyal. Nagyon örülök ennek az új pontnak itt, ami egy kilátópont lényegében, hiszen a várost látva tudnak az emberek lepihenni és gyönyörködni, akár egy-két fotót elkészíteni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Egyébként a területet előszeretettel választják esküvői fotózásuk helyszínéül a párok. Az elmúlt időszakban többször is volt erre példa. Szűcs Máté és Osztolykán Tekla azonban nemcsak képeket szerettek volna emlékbe a város tetejéről.

„Igazából két-három hónapja jártunk itt először, illetve én jártam itt először, mert én budapesti vagyok, és beleszerettünk ebbe a helyszínbe. Nagyon szép, nagyon rendezett, látszik, hogy nagyon sok munka van vele. Mi pedig kötődünk a természethez, így itt szerettük volna – amennyiben az idő is megengedi, de úgy látszik, hogy elég szép idő van – összekötni az életünket, ezért választottuk ezt a helyszínt” - nyilatkozta Szűcs Máté.

Idén nyáron sok feladatuk volt az itt dolgozóknak, munkaidejük legnagyobb hányadát a fűnyírás és az ezzel kapcsolatos utómunkálatok tették ki. Azért emellett mindig jut idejük fejlesztésekre is. A legújabb ötlet ennek a pihenőpontnak a létrehozása volt.

„Innen nagyon jól lehet látni a várost, jó levegő van. Ha süt a nap, nagyon jó képeket lehet csinálni. Ezért hoztuk létre ide ezt a pontot. A májusi nyitás óta körülbelül ötezren látogattak ide ki, tehát nagyon népszerű lett ez a hely. Sok pozitív visszajelzés is érkezett, hogy nagyon jól érezték magukat, nagyon kellemes itt, jó a levegő, szép a látvány. Ennek nagyon örülünk, hiszen ezért dolgozunk, hogy az idelátogatóknak megfelelő élményt tudjunk nyújtani” - fogalmazott Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Először egy vízszintes felületet alakítottak ki, az emelvényhez pedig a környéken található agyagos földet használták fel, ami jól tömöríthető. Agroszövettel borították be, majd erre helyezték rá a lemezből kivágott betűket, igyekeztek az időjárásnak ellenálló anyagokat használni. Az ágyásokba évelő növények kerültek, cserjék és virágfélék. A tervek közt szerepel, hogy a feliratot tartó domb hátoldalán egy sziklakertet hoznak létre, köré pedig egy egy méter széles gyalogösvény kerül majd. A pihenőhely jelenleg még nyári nyitvatartás szerint látogatható, tehát minden hétköznap este nyolc óráig, november elsején pedig áttérnek a télire, onnantól délután ötig várják az érdeklődőket.


640_0_t 640_1_t 640_2_t 640_3_t
640_4_t 640_5_t 640_6_t 640_7_t
Vissza