Fegyházban a gyilkos2020. szeptember 11. (péntek) 19:00 - Híreknews/9639_0_300.jpgTizennyolc évre fegyházba kerül a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosa. A Debreceni Ítélőtábla ugyanis a másodfokú eljárás során jelentősen módosította a korábbi tényállást, az ítéletet aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt hozta meg. B. Rolandot tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet jogerős.

Szörnyű tragédia rázta meg Borsodnádasdot 2017 szeptemberében. A 17 éves K. Csenge a barátaival szervezett szalonnasütést követően eltűnt, holttestét másnap találták meg a templom melletti vízaknában. A rendőrök rövid időn belül elfogták a meggyilkolásával megalapozottan gyanúsítható B. Rolandot, akit előzetes letartóztatásba helyeztek. Az ügyben idén tavasszal született meg az elsőfokú ítélet, amely nagy port kavart, miután B. Roland szabadon távozhatott a Miskolci Törvényszékről.

Az ügyészség a bűncselekmény téves minősítése miatt fellebbezést nyújtott be, így az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott. Az események idén nyáron gyorsultak fel. Többek között helyszíni tárgyalást is tartottak Borsodnádasdon. Meghallgattak továbbá régi és új tanúkat, valamint szakértőket is. A másodfokú eljárás során olyan új körülmények merültek fel, amelyek miatt az ítélőtábla jelentősen módosította a tényállást.

„Az ítélőtábla megállapította, hogy igenis, ez a fiú bántalmazta a lányt. Nem volt más rajta kívül ott a hegyen, ő bántalmazta a lányt. Ő dobta bele a vízaknába, és tisztában volt azzal, hogy ez a lány még él, és hogy az élő sértettet dobja bele a vízaknába, és tisztában volt azzal is, hogy ez a lány meg fog halni” - mondta Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Az ítélőtábla szerint a sértett és a vádlott között ismeretlen eredetű konfliktus alakult ki. Ez vezetett ahhoz, hogy B. Roland háromszor megütötte a lányt, aki ettől elvesztette eszméletét. Amikor a férfi bedobta K. Csengét az aknába, tudta, hogy abban víz van, tisztában volt azzal, hogy a lány meg fog fulladni. Nemcsak belenyugodott a halálába, hanem kívánta is azt. A másodfokú eljárás során súlyosbító körülményként értékelték, hogy a vádlott alkoholt fogyasztott, herbálozott, továbbá tettével a település nyugalmát megzavarta. Ráadásul közte és a lány között bizalmi kapcsolat volt. A Debreceni Ítélőtábla végül tizennyolc év fegyházra és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte B. Rolandot, de a büntetésbe beszámítják az előzetes letartóztatás időtartamát. Az ítélet jogerős.

Vissza