Virágos elismerés (képgalériával)2020. szeptember 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9633_0_300.jpgÁtadták ma a Szép kert, gondozott környezet pályázat díjait. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény harmadszor hirdette meg a virágos versenyt a helyiek körében. A megmérettetésen három kategóriában indulhattak az ózdiak. Közel tíz nevezés érkezett be. A nyertesek pedig különböző tujákkal, kézműves termékekből összeállított csomagokkal és oklevéllel gazdagodtak.

A vírushelyzetre való tekintettel ma rendhagyó módon személyesen keresték fel a díjazottakat otthonukban az ÓVI munkatársai. Számos pályázat érkezett idén is az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által meghirdetett „Szép kert, gondozott környezet” elnevezésű versenyre. Az intézmény harmadik alkalommal hirdette meg ezt a lehetőséget. A kiírás szerint minimum három fotóval, és egy ahhoz tartozó rövid leírással lehetett jelentkezni.

Családi házas kategóriában a Gömöri út 8. szám is díjazott lett. Simoncsik Miklósné 1969 óta él itt, és már akkor elkezdte a kert kialakítását. A versenyre először pályázott, és nem is számított rá, hogy helyezett lesz, mindenesetre jólesett neki az elismerés.

„Munkaigényesek ezek. Minden nap kell vele foglalkozni. Kapálni, a száraz részeket leszedni. Mindig van teendő vele. A nap felét biztos ezzel töltöm” - nyilatkozta Simoncsik Miklósné.

A konyhakertben szinte minden megtalálható. Uborka, paradicsom, paprika, burgonya. Ezek ápolására is nagy gondot fordítanak. Társasházak közül a Zalai utca 4. szám végzett az élen. Itt a hátsó udvarról még a kerti tó sem hiányzott. A háromtagú zsűri különböző szempontok alapján értékelte a helyszíneket. Nézték a tervszerűséget, a kompozíciók megalkotását, a virágok gondozását.

„Egyre sikeresebb, egyre több pályázó van évről évre. Nagyon sok szép kert van, ezt tapasztaljuk is jártunkban-keltünkben a városban, legyen szó családi házas övezetről, intézményekről, vagy társasházakról. Ehhez képest még mindig kevesen adják be a pályázatot. Valahogy jobban kellene inspirálni az embereket, hiszen nagyon szép kertek vannak tényleg. Kilenc pályázat érkezett be, minden kategóriában volt pályázó, ez elmondható. Nehéz volt az értékelés, hiszen sok szempontot kellett figyelembe venni. Nagyon sok szép kertet láttunk, és nagyon nehezen tudtuk meghozni a döntéseket” - emelte ki Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

A nyertesek különböző ajándékokat kaptak kertjük gondozásáért és a kulturált kialakításért. Így számos boróka, gömbtuja és kézműves termékekből összeállított csomag is gazdára talált. Persze oklevél is járt emlékbe. Idén egyébként az intézmények közül az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola bizonyult a legkiemelkedőbbnek, családi ház tekintetében pedig a Révay út 12. szám környezete nyerte el a legjobban a bírálók tetszését. A tervek szerint jövőre újra lehet majd nevezni a „Szép kert, gondozott környezet” versenyre. Az ÓVI munkatársai pedig azt remélik, hogy egyre többen jelentkeznek majd a virágos megmérettetésre, hiszen ezzel nemcsak lakókörnyezetük szépül meg, hanem a város összképe is javul.


633_0_t 633_1_t 633_2_t 633_3_t
633_4_t 633_5_t 633_6_t 633_7_t
633_8_t 633_9_t 633_10_t 633_11_t
633_12_t
Vissza