Közeledik a vége (képgalériával)2020. szeptember 9. (szerda) 19:00 - Városnews/9632_0_300.jpgA csatornaprojekt előrehaladásáról, az eddig elvégzett, és még hátralévő munkákról volt szó egyebek mellett az Ózd Városi Csatornamű Víziközmű Társulat közgyűlésén. Az egyeztetésen lakossági panaszokat is meghallgattak, emellett pedig a társulat alapszabályának módosításáról és személyi változásokról is döntöttek.

A szennyvízberuházás végéhez közeledve megtartotta éves közgyűlését az Ózd Városi Csatornamű Víziközmű Társulat. A tanácskozáson a társulat elnöke, Hangonyi Zoltán ismertette a projekt megvalósulásának folyamatát. A kivitelezést konzorciumban végző cégek szakemberei az eddig elvégzett, valamint a még hátralévő munkákról tartottak tájékoztatót. Bíró Ferenc a Mészáros és Mészáros Kft. munkavégzésével érintett területekről beszélt, így kitért többek közt a Csépányi úton folyó helyreállításra is.

„A végleges helyreállításnál az aszfaltmarást, a vezeték fölötti marási munkákat, a zúzott kő visszahelyezését elvégeztük, illetve most történik az úgynevezett CKT beton betöltése, a terület betonozása. Természetesen átlapolással. A zúzottkő-réteg húszcentis, huszonöt centiméteres a betonréteg, lesz egy nyolc centiméteres kötőréteg, ez aszfaltréteg. Ez erősített aszfalt. Illetve lesz egy négy centiméteres kopóréteg felrakva az útra” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

Az Euroaszfalt Kft. fő-építésvezetője a konzorcium másik cégének feladatait részletezte. Beszélt a végleges helyreállítás tervezett üteméről, és elmondta, hogy várhatóan november végén aszfaltozzák az utolsó szakaszokat. Lesz, ahol átmenetileg módosítani kell a forgalmi renden.

„A Kertvárosban fentről fogunk lefelé haladni. Van a Csontalma utca, Honvéd utca, Istenmező utca, és legutoljára készítenénk el a Mekcsey utat, mint forgalmas utat. Ismételten megértést kérek a lakosságtól, mert ismét be kell vezetnünk a lámpás forgalomtechnikát, máshogy lehetetlen elvégezni azt az aszfaltozást” - fogalmazott Kiss István, az Euroaszfalt Kft. fő-építésvezetője.

A közgyűlésen lakossági észrevételeket is meghallgattak. A város számos területéről érkeztek panaszosok, akiknek elsősorban a helyreállítással kapcsolatban voltak vélt vagy valós problémáik.

„A futballpályával szemben szivattyúzással készült a bekötés, a másik oldalon patak van. Ott valamikor vízelvezető árok is volt, az nem lett helyreállítva” - emelte ki Kormos József.

A helyreállítással kapcsolatban a Falu térségének képviselője is elmondta, számítanak a lakossági észrevételekre. Dr. Csuzda Gábor hozzátette, maga is rendszeresen járja az érintett területeket, a Bányász és a Sturmán utcákat pedig újra is fogják aszfaltozni, mivel a korábbi helyreállítás után megsüllyedt a burkolat.

„Erre szeretném önöket is bátorítani, hogy nyugodtan a területi képviselők felé, vagy közvetlenül a kivitelező felé, vagy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény felé jelezzék ezeket a problémákat, mert lehet rá megoldást találni. Sokkal egyszerűbb most, december 31-ig, amíg itt vannak a kivitelezők, mint majd a következő három évben, garanciális munkát elvégezve, megvárva, hogy a kivitelező mikor fog tudni újra eljönni a városba” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A küldöttek döntöttek továbbá a társulás alapszabályának módosításáról is, amire személyi változások miatt volt szükség. Az ellenőrző bizottság elnöki posztján Csák Árpád váltja Dobos Esztert, míg új tagként Kerékgyártó Dezső segíti a munkát.


632_0_t 632_1_t 632_2_t 632_3_t
632_4_t 632_5_t 632_6_t 632_7_t
632_8_t
Vissza