Tátongó lyuk (képgalériával)2020. szeptember 9. (szerda) 19:00 - Városnews/9630_0_300.jpgBeszakadt támfal miatt tartottak területbejárást a Lomb úton ma reggel. A probléma néhány héttel ezelőtt jelentkezett a több mint ötven évvel ezelőtt épített kőfalon. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése is ezen a területen, közvetlenül az érintett rész mellett zajlik majd. A szakemberek igyekeznek hosszú távú megoldást találni a feladatra.

Több kőkockányi lyuk tátong a Lomb út mentén húzódó támfalon. A területet, illetve a felette lévő járdaszakasz temető felé vezető részét a balesetek elkerülése érdekében már korábban lekerítették. Így az erre közlekedők a támfalon húzódó járdának eddig csak a lefelé vezető részét használhatták. A területi képviselő a helyzet megoldása érdekében szakemberekhez fordult, hogy közösen orvosolják a problémát.

„Lakossági bejelentés alapján jeleztem az Ózdi Városüzemeltető Intézmény felé, hogy a Lomb utcán található támfal beszakadása tapasztalható. Mivel a közeljövőben itt egy csapadékvíz-elvezetési beruházás is meg fog valósulni, ezért kezdeményeztem ezt a mai területbejárást, hogy mind a kivitelezővel, mind a műszaki ellenőrrel, és a városüzemeltető intézmény szakembereivel hosszú távú megoldást találhassunk erre a problémára” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A mai területbejárás során több kérdés, és megoldási lehetőség is felmerült a helyszínen megjelent szakemberek részéről. Ezt azonban több tényező is befolyásolja. A támfal közelében ugyanis több közművezeték fut. Így ezeket a körülményeket is figyelembe kell majd venni a tervezési-, és a kivitelezési munkálatok során. Persze a helyreállításhoz szükséges források előteremtése sem könnyű feladat.

„Meg kell találnunk a forrását, akár önkormányzati, akár bármilyen pályázatos lehetőséget, hogy magát a támfalat, vagy valamilyen egyéb megtámasztást meg tudjuk oldani. A költségvetését el fogjuk készíteni, megnézzük, hogy mekkora mennyiségű munkát, és összeget igényel ennek a helyreállítása” - hangsúlyozta Kriston György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezetője.

A területbejárás után a megjelentek közt megállapodás született a járdaszakasz további, főút felé vezető, mintegy ötven méteres szakaszának lezárásáról. Egyelőre ugyanis nem lehet biztosat tudni arról, hogy a támfal ezen részét milyen mértékben mosta ki a csapadékvíz. Így az erre közlekedők csak a Lomb út túloldalán lévő gyalogutat használhatják.


630_0_t 630_1_t 630_2_t 630_3_t
630_4_t 630_5_t 630_6_t
Vissza