Kettős kötődés (képgalériával)2020. szeptember 8. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9629_0_300.jpgA negyedik tanévnyitót tartották meg a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán ma délután. A jelentkezők ebben az évben a szociális munka alapszakot részesítették előnyben, ahová tíz diák nyert felvételt. A Miskolci Egyetem rektorhelyettese beszélt többek között az északkelet-magyarországi régióban rejlő lehetőségekről.

Ünnepélyes tanévnyitót tartottak a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán ma délután. Az esemény a Tiszti Kaszinóban zajlott. A választható szakok közül idén a szociális munka alapszak indulhat el, amelyre tízen nyertek felvételt. Az évnyitón a város képviseletében Janiczak Dávid polgármester is megjelent, aki többek között a továbbtanulás motivációiról is beszélt.

„Vannak, akik csak azért tanulnak, hogy később majd biztosíthassák a megélhetésüket. Vannak, akik azért tanulnak, mert vágyják a tudást. Vannak, akik azért tanulnak, hogy a megszerzett tudásukkal segíthessenek másokon, és van, aki mindezekért együttvéve” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ünnepségen Riz Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, aki többek közt térségünk felzárkózási lehetőségeiről és a magyar kohászat jövőjéről beszélt. Ezen kívül városunk szerepére is kitért.

„Hiszünk abban, hogy egy útja van ennek a városnak, ha lépni tud előre. Ha nem tud lépni, akkor elbotlik. Ha tud lépni, akkor a tudás révén tud előrelépni. A szorgalom révén tud előrelépni, és annak a segítségével tud előrelépni, hogyha a Miskolci Egyetem holdudvarába be tudunk integrálódni” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az egyetemi tanévnyitón a Miskolci Egyetem rektorhelyettese beszélt többek között az északkelet-magyarországi régióban rejlő lehetőségekről és célkitűzésekről is.

„Az a célja, hogy ez a terület, ez a régió egy magasabb fejlődési pályára tudjon állni, és ott meg is tudjon maradni. Ez azt jelenti, hogy van egy komoly oktatásfejlesztési lába a bölcsődétől a felsőoktatásig bezárólag. Van egy kulturális, mind az intézményi, mind pedig az épített örökség tekintetében. Gazdaságfejlesztési lába, azoknál a gazdasági lábaknál, amelyek meghatározóak ebben a régióban” - fogalmazott prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektori feladatokkal megbízott általános rektorhelyettese.

Az eseményt az ÓMI Zenés Színház két tagjának előadása színesítette, akik Máté Péter Hazám című dalát adták elő. A leendő első évfolyamosok közt van Berki Alex is, aki több előnyét is kiemelte annak, hogy helyben tanulhat. Ezen kívül választása okairól is beszélt.

„Tulajdonképpen én tisztában voltam a tulajdonságaimmal. Tehát semmiféleképpen nem a mérnöki szakokat kerestem. Ezen kívül egész jól kijövök az emberekkel, és ezért gondoltam arra, hogy a szociális munka mellett teszem le a voksomat” - nyilatkozta Berki Alex.

Az esemény a fogadalomtétellel folytatódott. A diákok esküjét dr. Illésné dr. Kovács Mária, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja fogadta. Ezek után Janiczak Dávid polgármester ajándékcsomagot adott át a leendő hallgatóknak, egyben gratulált sikeres felvételükhöz.


629_0_t 629_1_t 629_2_t 629_3_t
629_4_t 629_5_t 629_6_t 629_7_t
629_8_t 629_9_t 629_10_t
Vissza