Bokáig betonban (képgalériával)2020. szeptember 8. (kedd) 19:00 - Városnews/9627_0_300.jpgLebetonozták ma délelőtt a Piac úti híd bővítését, így a kötési idő és némi utókezelés után már csak a műanyag kopóréteg felvitele van hátra. A tervek szerint holnap a Bolyki főúton is elkezdődik a kerékpárút-hálózat még hiányzó részeinek kivitelezése, és az eddig le nem aszfaltozott szakaszokra is megérkezik a borítás.

A Piac úti híd kibővített részén ma reggel elkezdődött a betonozás. A munka a zsaluzás és vasazás után kezdődhetett el, a kivitelező cég munkatársai gyors tempóban haladtak a délelőtt folyamán. A megfelelő tömörödés érdekében betonvibrátorral rázták ki belőle a levegőbuborékokat, de egyéb eszközökkel is dolgoztak. Ezzel a mozzanattal az átkelő építése lassan a végéhez közeledik.

„Maga a Hódos-patak gyalog- és kerékpárútúti betonozása a mai napon olyan dél, 1 óra környékére készen van. Utána lesz egy kis utókezelése, és október 15-e környékén rákerül a műanyag réteg is, a korlátok is folyamatában, és a gyalogosoknak át lesz adva” - mondta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

A munka ideje alatt a betonkeverők a Nemzetőr úton várakoztak, illetve adták az anyagot, így néhány óráig csak félpályán haladt a forgalom. Emellett a Piac úton továbbra is szalagozással és tereléssel oldják meg a gyalogosforgalmat. A hídra most negyven köbméter betont öntöttek le, végül a tervezettnél korábban elkészült a takaró.

„Szégyenletesnek tartom, hogy a kivitelezőnek egy esztendőbe tellett ezt a hidat megépíteni. Mára végre rákerült a betonburkolat. Bízom abban, hogy a jövőben meg fogja könnyíteni a városban lakóknak a közlekedését és azoknak a közlekedését is, akik a népszerűségnek örvendő piacunkat látogatják meg minden hétvégén. Sokkal szélesebb lesz az a bejárható úttest, ami a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak lehetőséget ad az átközlekedésre a két piacrész között” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A híd után a tervek szerint holnaptól a Bolyki főúton dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ott is elkezdik a kerékpárút-építést, illetve amint megérkezik az aszfalt, a Piac úti szakaszokat is beborítják.


627_0_t 627_1_t 627_2_t 627_3_t
627_4_t 627_5_t 627_6_t 627_7_t
627_8_t 627_9_t
Vissza