Évindító megbeszélés (képgalériával)2020. szeptember 7. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/9624_0_300.jpgMegtartották tanévkezdő értekezletüket a testnevelők. A pedagógusok első megbeszélésüket hagyományosan a Marosi István Városi Sportcsarnok éttermében hívják össze. A koronavírus-járvány miatt az előző tanév digitális oktatás mellett ért véget, ám a járványhelyzet továbbra is fennáll, vagyis a jövő bizonytalan.

Régi hagyománya van városunkban annak, hogy a testnevelő tanárok egy összevont értekezleten beszélik meg azokat a tudnivalókat, amelyek az elkövetkező tanév során felmerülhetnek. Ezt a megszokottak szerint a Marosi István Városi Sportcsarnok éttermében tartották meg. Elmondható, hogy mindenki reménykedik abban, hogy zavartalanul lezajlik majd az idény.

„Elkezdjük az évet. Mindenféleképpen úgy indulunk, és a diákolimpia is fog indulni mindenképp. Arra készülünk, hogy meg lesznek tartva a versenyek. A hivatalos dokumentumok elkészültek, az országos versenykiírás gyakorlatilag a testnevelők kezében van. A megyei kiírások szintén elkészültek, szintén kész vannak általános- és középiskolákra kivetítve. Az elkövetkező hetekben már lesznek versenyek" - mondta Ivády Csaba, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke.

A hagyományokhoz az is hozzátartozik, hogy kiosztják a legjobban teljesítő általános- és középiskoláknak a serlegeket. A bizottság viszont úgy határozott, hogy a csonka idény miatt idén ez a fajta jutalmazás elmarad. Ezen felül a még mindig fennálló vírushelyzet miatt az elkövetkező versenyeken is speciális szabályokat kell alkalmazni.

„A megyei szövetség majd kézfertőtlenítőt fog küldeni minden városnak, amennyi belefér. Azon felül pedig majd a létesítmények is igyekeznek. Emellett a másfél méteres távolság, és az öltözködésnél kell majd finomabban hangolni, hogy egyszerre annyi gyerek ne legyen az öltözőben. A szabadtéri versenyeknél ettől jóval egyszerűbb dolgunk lesz" - emelte ki Losonczi László, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

A helyi diáksportélet első őszi mozzanatai az atlétikai számok lesznek. A járványhelyzetre való tekintettel csak a klasszikus felmenő rendszerben zajló megmérettetéseket tartják majd meg, a helyi rendezésűek egyelőre elmaradnak.


624_0_t 624_1_t 624_2_t 624_3_t
624_4_t 624_5_t 624_6_t
Vissza