Népszerű gyorsétterem (képgalériával)2020. szeptember 4. (péntek) 19:00 - Városnews/9621_0_300.jpgMcDonald's épülhet Ózdon – jelentette be közösségi oldalán Janiczak Dávid polgármester. A népszerű gyorsétteremlánc a városközponti kutyafuttató helyén tervezi felépíteni az épületet, a komplexum parkolót és játszóteret is tartalmaz majd. Minderről a jövő heti rendkívüli testületi ülésen döntenek a képviselők. A cég a tervek szerint a jövőre nyíló éttermében, hetven fő foglalkoztatását ígéri.

Hazánk településeit járva szinte minden nagyvárosban találkozhatunk a McDonald’s elnevezésű gyorsétteremlánc logójával. Ózdhoz közel csak a megyeszékhelyeken található ilyen üzlet. A tervek szerint azonban hamarosan városunkban is nyílhat egy ilyen étterem. Janiczak Dávid polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott a témával kapcsolatos posztjában, hogy „célegyenesben vagyunk”. Emellett hozzáteszi, hogy a cég 70 fő foglalkoztatását ígéri.

„Megválasztásom óta folyamatosan érdeklődik a lakosság, hogy nem lehetne-e a városba csábítani a McDonald's-ot. Hosszú évek óta tárgyalunk velük, több elutasítás is történt. Ám megnyíltak a lehetőségek, és eredményes tárgyalássorozaton vagyunk túl a McDonald's-el, aminek eredményeképpen benyújtották vásárlási szándékunkat a mögöttem látható területre. Fontos elmondani, hogy más szerintem jobb területet is ajánlottunk a McDonald's-nek, ők azonban ehhez ragaszkodnak, így a kutyafuttató majd áttelepítésre fog innen kerülni, a McDonald's pedig fel fogja itt építeni az üzletét” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az étteremlánc céges protokollja szerint, egy saját maga által kiválasztott és bevizsgált területet szeretne megvásárolni az önkormányzattól, így esett a választás a városközponti kutyafuttató területére. A komplexumhoz parkolót és játszóteret is terveznek építeni, illetve a gyors és kényelmes kiszolgálás érdekében egy úgynevezett McDrive szolgáltatásra is lehetőség lesz. Több helyit is megkérdeztünk az új étteremmel esetleges megnyitásával kapcsolatban.

„Nem tudtam róla, hogy nyílni fog, de örülünk neki, mert ott mégiscsak másabb jellegű ételek vannak, mint itt a városban. Illetve ha el akarunk menni egy Mekibe, akkor is Miskolcra, Egerbe kell felmenni, és így legalább itt lenne a helyszínen” - mondta Veres Péter.

„Itt is jó lenne, örülnék neki. Nem sokat szoktam menni Pestre, de mikor felmegyek a lányomhoz, akkor mindig elmegyünk. Szóval örülnék neki, ha itt is lenne egy” - emelte ki Rubint Gyuláné.

Az étterem – amennyiben a hétfői testületi ülésen a képviselők megszavazzák az önkormányzati terület eladását – a tervek szerint 2021-ben, azaz jövőre nyithatná meg kapuit. A jelenlegi kiépített kutyafuttató pedig a bírósággal szembeni füves területre költözne.

A kép illusztráció.


621_0_t 621_1_t 621_2_t 621_3_t
621_4_t

 

Vissza