Téli felkészülés (képgalériával)2020. szeptember 4. (péntek) 19:00 - Városnews/9618_0_300.jpgJavában tart a befőzési szezon. Ennek megfelelően azokat a termékeket részesítik előnyben a vásárlók a Városi Piacon, amely alkalmasak a télire való elrakásra. Így slágernek a paradicsom és a paprika számít. A tapasztalatok szerint főként az idősebb generáció tagjai készülnek ilyen módon a télre.

Ma is sokan látogatták meg a Városi Piacot. A megszokott tendenciának megfelelően főként különböző gyümölcsöket és zöldségeket keresnek. Elérkezett az ősz, ami egyet jelent a befőzési időszak kezdetével is. Ennek köszönhetően számos vásárló válogatta a szebbnél szebb portékát.

„Ez a sláger most, a paradicsom és paprika, mert befőzési szezon van. Savanyítanak télre, úgyhogy most ez a menő. Emellett a szilva, mert azt meg keresik most már lekvárnak és befőzni is" - nyilatkozta Szalári Istvánné, kereskedő.

A tapasztalatok szerint a befőzéssel főként az idősebb generációk tagjai foglalkoznak, ám a kereskedő szerint gyakran nem a minőséget, hanem az árat helyezik az első helyre a döntés meghozatalánál. A legtöbbeknek így a hosszú évek alatt sikerült kitapasztalni a tökéletes lecsó receptet.

„Lepasszírozom a paradicsomot, és belefőzöm a felvágott paprikát. Üvegbe teszem, szalicillal és kész" - mondta Istók Zoltánné.

Emellett többen már a gyümölcsök befőzésével vannak elfoglalva, ugyanis szilvából is igen bőséges a választék. Erre a hagyományos elkészítési mód mellett manapság már jóval gyorsabb eszközökkel is van lehetőség.

„Én először felfőzöm a szirupot, belerakom a gyümölcsöt, kiszedem az üvegbe, lekötöm és kész" - emelte ki Berki Istvánné.

Emellett többen keresik fel a pultokat a különböző húskészítmények beszerzése céljából is. Az eladók szerint a füstölt áruk számítanak a legkedveltebbnek, nagyrészt ezek közül válogatnak a helyiek.

„Füstölt kolbászt, az első csülköt és az oldalast viszik a leggyakrabban. Emellett a tepertőt és a húsos szalonnát, ezeket szeretik még" - nyilatkozta Punka Jánosné, eladó.

A vásárlók a már említett termékek mellett ismét találkozhatnak különböző fajtájú gombákkal. Ezekből is ízletes ételeket lehet elkészíteni. Különösen fontos ugyanakkor, hogy bizonyosodjanak meg arról, hogy a szakember megvizsgálta-e a szóban forgó portékát.


618_0_t 618_1_t 618_2_t 618_3_t
618_4_t 618_5_t 618_6_t
Vissza