Könyebb parkolás (képgalériával)2020. szeptember 2. (szerda) 19:00 - Városnews/9611_0_300.jpgEddig közel 170 parkolóhelyet alakítottak ki idén Ózdon. A Városüzemeltető Intézmény munkatársai a Startmunka Program keretében 13 új, különböző méretű és felületű parkolót építettek városunkban. Legutóbb a Bolyki főút 16. és 24. számú épületek között készült el több, megállásra alkalmas hely, ahol forgalmirend-változás is történt. Emellett a tervek szerint további öt parkoló is épülhet a rendőrség környékén.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai még tavaly év közben kezdtek meg a Start Munkaprogram keretében 13 új, különböző méretű és felületű parkoló építését városunkban. Legutóbb az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola előtti részen, illetve a Brassói úton található Takarékszövetkezet mögötti területen készül el egy-egy megállásra alkalmas terület. Mostanra pedig a Bolyki főút 16. és 24. számú épületek között készült el egy 26 állásos, saját gyártású gyeprácskővel ellátott parkoló.

„Mivel itt a Bolyki főúton merőleges parkolókat építettünk ki, ezután már nem indokolja semmi a párhuzamos parkolást, ezért itt a megállást meg is tiltottuk. Így lehetőség volt arra, hogy a félszigetet elbontsuk, ami itt leszűkítette a sávot. Így ezután itt két-két sávos közlekedés lehetséges, kérek szépen mindenkit, hogy figyeljenek a változásra, kitettük a forgalmi rend változás táblát is” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A parkolókat főként a forgalmasabb csomópontok közelében tervezték megvalósítani, illetve azokon a helyeken, ahol lakossági igény volt rá. Így készülhetett kettő további a hármas választókerületben is, ahol sokszor a zöld területeken parkoltak tilosban az autósok.

„Már a kampány alatt megkerestek ezzel, hogy kevés a parkolóhely Ózdon itt a hármas számú körzetben is. Ezzel kapcsolatban az ÓVI segítségét kértük. Idén két parkolóhelyet sikerült kiépítenünk. Egyet a Szabolcs köz 2-nél és egyet itt a Bolyki főút 7. szám előtt. Ezt a lakossággal előtte megszondáztattuk, aláírást gyűjtöttem, hozzájárultak, kérték itt a parkolókat és bízunk benne, hogy ezekkel a parkolókkal ki tudjuk küszöbölni a szabálytalan parkolásokat is” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

A területi képviselő hozzátette, hogy a már meglévő salakos parkolókat és azok szegélyeit is szeretnék felújítani a közeljövőben. Egyébként a tervek szerint még az évben elkezdődik öt új parkoló építése, amelyek nagy része a rendőrség és a bíróság környékén könnyítené a megállást.


611_0_t 611_1_t 611_2_t 611_3_t
Vissza