Tizenhárom élet (képgalériával)2020. szeptember 2. (szerda) 19:00 - Híreknews/9609_0_300.jpgA FAM-robbanás áldozatainak emlékére ültettek ma örökzöldeket a Digitális Erőmű mellett. A tizenhárom puszpángot az emlékmű mögé, három sorban helyezték el. Az Ipari Örökségvédők Baráti Köre a robbanás harmincadik évfordulójának alkalmából telepítette a növényeket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségével.

Márciusban a FAM-robbanás áldozataira emlékeztek a tragédia harmincadik évfordulóján a Gyári temetőben. Tizenhárom gyári munkás vesztette életét a robbanásban, az Ipari Örökségvédők Baráti Köre az ő tiszteletükre rendezte a megemlékezést. Ma az elhunytak emlékére ültettek örökzöldeket.

„Az erőmű közvetlen közelében, illetve a baleset közvetlen közelében elhelyezett emlékkő köré az áldozatokra emlékezve tizenhárom örökzöld növényt telepítünk. Na most abban az időszakban, kora tavasszal, márciusban még az időjárás nem nagyon engedte meg az ültetést” - mondta Benyhe László, az Ipari Örökségvédők Baráti Körének alapítója.

De nemcsak ez, hanem a járványhelyzet is hátráltatta az ültetést. A puszpángokat a csoport Budapestről szerezte be, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségét kérték a telepítésben.

„Arra kértek minket, hogy ültessünk el tizenhárom darab örökzöldet. A mai napon ezt megtesszük. Tizenhárom darab bukszust vagy puszpángot hoztak, amit el kell ültetnünk most. Előtte kimértük a területet, pontosan a növényeknek a helyét, és most folyik a telepítésük” - nyilatkozta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

A puszpángokat a kő mögött három sorban helyezték el. A növények ültetésében a Digitális Erőmű vezetése is partner volt, hiszen az emlékkő és az örökzöldek is az épület közvetlen közelében helyezkednek el.


609_0_t 609_1_t 609_2_t 609_3_t
Vissza