Újra együtt (képgalériával)2020. szeptember 2. (szerda) 19:00 - Városnews/9608_0_300.jpgÚjraindult az élet a Szív Klubban is. A közösség tagjai a veszélyhelyzet megszüntetése óta a Civil Házban találkoztak először. Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete által szervezett eseményre Janiczak Dávid polgármester is meghívást kapott, aki a várossal kapcsolatos aktualitásokról tájékoztatta a résztvevőket. A szervezet a közeljövőben több előadó meghívását is tervezi.

Elmaradt összejövetelét pótolta az Ózdi Szívbetegek Egyesülete a hónap első napján. Az eseményt eredetileg áprilisra szervezték, ám azt a korábban kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem tudták megtartani. Most azonban újraindult az élet, így a szokásos keddi találkozók is tovább folytatódnak. A Szív Klub az év hátralévő részében egészségügyi témákkal kapcsolatos előadásokkal is készül. Ebben nagy segítséget jelent számukra az Ózdi Egészségfejlesztési Iroda, amellyel jó kapcsolatot ápol a szervezet.

„Van egy egri orvos, aki belgyógyász, és természetgyógyász is. Ő többször volt már a mi klubunkban. Nagyon szeretjük, mert nagyon tartalmas előadásokat tart, nagyon sok gyakorlati bemutatóval összekötve. Őt várjuk, hogy jön hozzánk. Ezen kívül felmérések lesznek szívvel kapcsolatban, vérnyomással kapcsolatban, szintén az EFI tagjainak segítségével. Az egy elbeszélgetős, és egy gyakorlati jellegű dolog lesz” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Az év folyamán az említett szakembereken kívül egy dietetikus is előadást tart majd a klubtagok számára. A mostani találkozón azonban még nem az egészségügyi témáké volt a főszerep.

„A Szív Klub minden esztendőben meghív, hogy a város aktuális ügyeiről tájékoztatót tartsak nekik. Idén már áprilisban érkezett ez a meghívás, azonban a vírushelyzet miatt mostanra tolódott. Úgyhogy nagy örömmel tettem eleget a felkérésnek. A Szív Klub tagjait tájékoztatni fogom minden olyan aktualitásról, ami iránt érdeklődnek. Kértem, hogy majd kérdéseket tegyenek fel főként, hiszen arról szeretnék beszélni, ami őket valóban érdekli” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A klubtagok a program ezen részében többek között az ABB gyárral kapcsolatos helyzetről, a veszélyhelyzet ideje alatti változásokról, továbbá egyéb aktualitásokról szerettek volna információkat hallani. Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete novemberben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, amelyre a klub tagjai színes programokkal készülnek.


608_0_t 608_1_t 608_2_t 608_3_t
Vissza