Újra csobbanhatunk (képgalériával)2020. szeptember 1. (kedd) 19:00 - Városnews/9606_0_300.jpgÚjra megnyitotta kapuit ma reggel a városi uszoda a nagyközönség előtt. A strandfürdő pedig tegnap zárt be. Az Ózdi Sport- és Élményközpont vezetése a vírushelyzetet is a lehető legoptimálisabb módon igyekezett kezelni. A strandon közel tízezer vendéget fogadhattak június közepétől, miközben az uszodában is zajlottak a felújító munkálatok. A karbantartás érintette többek között a nagymedencét és a wellness részleget is.

Áprilisban villámcsapásként érte a hír az ózdiakat, hogy a járvány miatt kialakult helyzetben az önkormányzatnak nem lesz elegendő fedezete arra, hogy a Városi Strandfürdő megnyitásához szükséges felújításokat elvégezze. Ennek a pénzügyi forrásnak az előteremtésére akkor civil kezdeményezés is indult, erre azonban végül mégsem volt szükség, ugyanis az Ózdi Távhő Kft. kitudta gazdálkodni az összeget.

Június 13-án elindult a szezon a Városi Strandfürdőben. Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője azt mondja, az idei késői nyitás ellenére is sokan éltek a komplexum nyújtotta szabadidős kikapcsolódás lehetőségével. Azonban a tavalyi évvel összehasonlítva érthető okokból a kilátogatók száma elmaradt a megszokottaktól.

„Idén nyáron közel tízezer látogatónk volt a strandon, ebben benne voltak a táborozó fiatalok is. Elég sok rendezvénynek adtunk helyet a strandon. Voltak sporttáboraink, voltak különböző kulturális rendezvényeink és sportrendezvényeink is. A kemping is minimálisan, de ki volt használva. Volt aki hosszabb, volt aki rövidebb időre jött el. Több hatósági ellenőrzés is volt a strandon, amelyeknek mindenben megfeleltünk” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A strand egyébként tegnap zárta be kapuit. A városi uszoda azonban ma reggel hat órakor kinyitotta. A úszómedencét pedig hamar birtokba vették a vendégek. Köztük Takács Ferenc is, aki egyébként 25 évig volt a strandfürdő vezetője.

„Igen nagy örömömre szolgált, hogy megnyitott a strand és kitűnő állapotban volt, dicséret illeti az ott dolgozókat. A víz, a környezet, a mosdók kifogástalan állapotban voltak. Egész szép volt minden” - emelte ki Takács Ferenc.

Az uszoda használatát közel öt és fél hónapig kellett nélkülözniük az ózdiaknak. Ám a létesítményben ez az időszak sem telt el eseménytelenül. Már rögtön az első hónapban elvégezték a karbantartási munkálatok jó részét.

„Az egész uszoda le lett fertőtlenítve amikor bezártunk, de most nyitás előtt is mindent átfertőtlenítettünk. Miközben leengedtük a medencéket volt egy minimális felületjavítás a nagymedencében, ahol feljött a csempe. Ezt visszaragasztottuk. Emellett a jakuzzi rendszerben volt a két masszázsszivattyú, amit fel kellett újítani. Így végre volt rá időnk” - nyilatkozta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Újítás, hogy a jakuzziba időzítőt szereltek, így azt már egy automata rendszer szabályozza. Emellett még kisebb festéseket és javításokat is eszközöltek a létesítményben. Losonczi László elmondta, hogy az illetékes hatóságokkal folyamatosan tartják a kapcsolatot. Kiemelt figyelmet fordítanak a másfél méteres távolság betartására, az öltözők zsúfoltságának elkerülésére. A korlátokat, kilincseket pedig óránként fertőtlenítik az előírásoknak megfelelően. A sportlétesítmény a hét minden napján várja az úszni vágyókat, azonban fontos információ, hogy hétfőtől péntekig délután fél három és hat óra között úszásoktatás zajlik, ezért ebben az időszakban csak a wellness részleget használhatják a vendégek.


606_0_t 606_1_t 606_2_t 606_3_t
606_4_t 606_5_t 606_6_t 606_7_t
606_8_t 606_9_t 606_10_t 606_11_t
606_12_t
Vissza