Szigorú intézkedések (képgalériával)2020. augusztus 31. (hétfő) 19:00 - Városnews/9603_0_300.jpgLátogatási tilalmat rendeltek az Almási Balogh Pál Kórházban, így tilos a látogatás a kórház minden fekvőbeteg osztályán, tekintettel az országosan megnövekedett koronavírusos fertőzöttek számára. Egyébként az egri és miskolci kórházakban is ugyanez a helyzet.

Dr. Bélteczki János, az ózdi intézmény főigazgatója telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy ma délelőtt négy Covid-gyanús személy volt bent az elkülönítőben. A belső parkolót csak az ott dolgozók használhatják, az intézményt pedig csak a szakrendelő felőli bejáraton lehet megközelíteni, ott viszont többek közt lázmérésen, kézfertőtlenítésen kell átesnie mindenkinek. A maszk viselése kötelező. A kismamák szűrővizsgálatait, mint például ultrahang vagy vérvétel továbbra is zavartalanul biztosítják, valamint szüléskor bent tartózkodhat egy fő.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket. Ilyen például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzás, vagy a kiskorú gyermekekkel való benntartózkodás. Csomagok bejuttatására is lehetőség van, de azt kérik, hogy a hozzátartozó adatait írják fel egy papírra, hogy melyik osztályon, melyik kórteremben fekszik az illető.

A rendelőintézet működését egyelőre nem befolyásolja drasztikus módon az intézkedés, oda továbbra is a szabályokat betartva, telefonos egyeztetést követően lehet bejutni. A http://hosp.ozd.hu/korhazozd/ webcímre kattintva oldalukon megtekinthetőek az egyes elérhetőségek. A szigorítást a járvány terjedésének megelőzése érdekében vezették be. Az intézkedés augusztus 29–től él, és visszavonásig érvényes.


603_0_t 603_1_t 603_2_t 603_3_t
Vissza