Elhunyt Frenkó László2020. augusztus 31. (hétfő) 19:00 - Híreknews/9602_0_300.jpgElhunyt Frenkó László volt NB I-es labdarúgó, edző, az Ózd Kohász Sportegyesület korábbi elnökhelyettese. 1940. november 6-án született Sepsiszentgyörgyön. Hányatott gyermekkora volt, mivel a család sokat vándorolt Erdélytől a Felvidéken át Ózdig.

A labdarúgáshoz kora ifjúságától vonzódott, ami attól kezdve kitöltötte az életét: mondhatni, hogy a futballnak élt. A gyermekkori rongylabdával űzött játékoktól jutott el megvalósult álmáig, amikor először rúghatott igazi bőrfocit egy valódi csapatban. Első ifi-mérkőzésén gólt rúgott és örömében a várost végigkiabálva rohant haza a szülői házba.

Később tagja volt az Ózdi Kohász NB I-es csapatának, majd aktív sportpályafutása után elvégezte a Testnevelési Főiskola edzői szakát, illetve játékvezetői képesítést is szerzett. Az Ózdi Kohász Sportegyesület elnökhelyetteseként tevékenykedett éveken át, majd Kazincbarcikán edzősködött, ahol csapatával az első évben bajnokságot nyertek.

Később Ózdról a Balatonhoz költöztek feleségével, ahol folytatta edzői tevékenységét, nem tudott elszakadni a sporttól. Hosszú éveken át gyűjtött be különböző serlegeket és díjakat az ottani öregfiúkkal. Három évvel ezelőtt jelentkezett nála az egyre súlyosbodó betegsége, aminek következtében szombaton, 80. életévében hunyt el.

Vissza