Felgyülemlett sérelmek (képgalériával)2020. augusztus 31. (hétfő) 19:00 - Városnews/9601_0_300.jpgParázs vita alakult ki a csépányi lakosok és a csatornahálózat kivitelezésén dolgozó konzorcium egyik cégének projektvezetője között ma délután. A helyiek elégedetlenségüknek egy lakossági fórum keretében adtak hangot. A városrész területi képviselője által szervezett tiltakozáson Janiczak Dávid polgármester, és több ózdi képviselő is jelen volt.

Többen is hangot adtak elégedetlenségüknek a csatornázási munkálatok kivitelezésével kapcsolatban ma délután. A Csépányi és a Nagyvölgyi út kereszteződésénél megszervezett tiltakozó akción a helyiek a hosszú hónapok alatt felgyülemlett sérelmeiket sorolták. A terület képviselője által meghirdetett esemény célja, hogy a kivitelező cég helyi képviselőit szembesítsék a felmerült problémákkal. Elsősorban az útszakaszon végzett helyreállításról volt szó, de egyéb gondok is adódtak.

„A lakók jelezték például árkoknak a betemetését is, de van itt a hátam mögött például a Nagyvölgyi úton olyan ház, ingatlan, ahol jelentős repedések keletkeztek a falon. Ezt jelezték is a kivitelező felé. Levélben cáfolta a kivitelező, hogy ez az ő hibájuk lenne. Tehát ez még vizsgálat alatt van” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

Hasonló problémák a Csépányi úton is jelentkeztek. A területi képviselő ezen kívül hozzátette, hogy ezt a részt a szakembereknek már le kellett volna aszfaltozniuk. Ennek elmaradása miatt az úttest göröngyös, poros. Így szellőztetni sem lehet, a zaj pedig a nyugodt pihenést is zavarja. A közel negyven éve Hódoscsépányon élő Berecz István is hangot adott panaszának.

„Az út miatt remeg minden. A kerítésem szétbomlik. A ház alatt terméskő alap van. A házam bomlik szét. Ez a tizennyolcas számú ház. Ez a nyolcas. Még az egyes rajta van. Legalábbis eddig. Úgyhogy ez leesett” - emelte ki Berecz István.

Janiczak Dávid polgármester is felszólalt, aki többek között elmondta, hogy a három évvel ezelőtt kezdődött, 4,2 milliárdos beruházás idén év végén zárul. A projekt keretén belül pedig közel ötven kilométernyi csatornát fektetnek le.

„Ez egy önkormányzat által megnyert pályázat, és amikor odaért a dolog, hogy kivitelezőt kell választani, akkor elmondta a minisztérium, hogy azt nem mi fogjuk kiválasztani. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda fent Budapesten majd kiválasztja a kivitelezőt, akkor mi elfogadhatjuk majd azt” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az egy órán át tartó vita után Bíró Ferenc projektvezető is összegezte az eseményen elhangzottakat. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a legnagyobb problémát a munkálatok során a talajviszonyok jelentették. Kiemelte ezen kívül a gépjárművezetők szabálytalankodásait is. Így például a megengedett sebesség túllépését.

„Az, hogy valahol kétszer is megcsináltuk, nem azért csináltuk, mert szórakoztunk, vagy mert az emberek türelmével szeretnénk visszaélni. Hanem azért, hogy egy műszakilag tökéletes állapotot adjunk át” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A projekt vezetője hozzátette, hogy a probléma akkor oldódhat meg véglegesen, ha hozzáfognak az aszfaltozáshoz, amit szeptember másodikán kezdenek meg. Ennek befejezése nagyban időjárásfüggő, a tervek szerint egy-másfél hónapot vesz majd igénybe.


601_0_t 601_1_t 601_2_t 601_3_t
601_4_t 601_5_t 601_6_t 601_7_t
601_8_t 601_9_t 601_10_t 601_11_t
601_12_t
Vissza