Digitális tanévnyitó (képgalériával)2020. augusztus 29. (szombat) 16:30 - Oktatásnews/9598_0_300.jpgDigitális tanévnyitót tartottak a Válaszút projektben résztevőknek. Az eseményen a diákokon és a mentorokon kívül jelen volt Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Sörös Iván, az EMMI Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője és Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese is. A rendezvényen visszaemlékeztek a mögöttük álló két évre.

A Szendrőládi Dicsőítő Cigányzenekar zenéjével és Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettesének nyitó áhítatával kezdődött meg a Válaszút projektben résztevők digitális évnyitója. A Program a sikeres életpályáért elnevezésű kezdeményezésben összesen 120 fiatalt képeznek, és a Magyar Református Szeretetszolgálat hat általános iskolával működik együtt.

„Ebben a programban mi azt tűztük ki célul, hogy 120 hetedik osztályos fiatalt végig kísérünk a tanulmányaikban, az iskolaválasztáson, a pályaválasztáson keresztül segítjük őket a tanulmányaikban önkéntes mentorok bevonásával mentál-higiénes tanácsadást biztosítunk, és szociális mentorok segítenek a családok nehézségeinek a leküzdésében” - mondta Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

A rendezvényre Riz Gábor országgyűlési képviselő és miniszteri biztos is meghívást kapott. Beszédében a fiatalokat ösztönözte a tanulásra és a kitartásra. Emellett Sörös Iván, az EMMI Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője is megemlékezett a gyerekek és mentorok mögött álló két évről, és a következő esztendőre is buzdította a résztvevőket.

„Ha végiggondolom azt, hogy mi ennek a projektnek a célja, akkor az, hogy kifejezetten a XXI. századi lehetőségekkel kapcsolatot teremtsenek fiatal és fiatal között, tapasztaltabb és mondjuk még tanuló fiatal között, akkor azt gondolom, hogy egy hidat tud építeni ehhez. Ha nem tudnám, hogy ez a projekt két éve indult, akkor azt gondolnám, hogy ez a vírusra való reakció is lehet, de nem erről van szó. Itt lehet előrelátásról is gondolkodni, amikor 2018-ban elindult ez a projekt, vagy lehet arra is gondolni, hogy egyszerűen egy reális, észszerű válasz egy XXI. századi kihívásra” - fogalmazott Sörös Iván, az EMMI Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője.

Az évnyitón egy bemutató órát is meg lehetett tekinteni. Olyat, amelyet a szeretetszolgálat helyi digitális tantermében végeznek. Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese elmondta, a projekt legfőbb célja, hogy egy biztonságos, szilárd utat tudjanak kikövezni a programban résztvevők számára. Reméli, az ötéves ciklus után is lehetőség nyílik hasonló felzárkóztató kezdeményezésre.


598_0_t 598_1_t 598_2_t 598_3_t
598_4_t 598_5_t 598_6_t
Vissza