Folyamatos munka (képgalériával)2020. augusztus 28. (péntek) 19:00 - Városnews/9596_0_300.jpgMár a Nagyvölgyi úton járnak a csatornaprojekten dolgozók, a főúton befejezték a munkálatokat. A végleges helyreállítás, azaz a félpályás aszfaltozás a tervek szerint hamarosan kezdődik a Csépányi úton, addig is a helyiek türelmét kérik a kivitelező cég munkatársai.

Terelőtábla fogadja az Arló felől érkezőket a Nagyvölgyi út és a Csépányi út kereszteződésénél. A csatornaprojektben érdekelt konzorcium egyik tagjának szakemberei jelenleg ugyanis itt dolgoznak. A főúton a gerincvezeték újrafektetésével végeztek, így áttérhettek a következő munkaterületre, tehát lassan már a finisbe ér a településrészen a csatornázás.

„Elkezdtük a Nagyvölgyi úron a csatornának a bevezetését a Nagyvölgyi utcában lévő átemelőszivattyúhoz, ennek a munkának a várható befejezése a jövő hét kedd, illetve szerda magasságára lesz. Azt látni kell, hogy miután felbontottuk ezt az utcát, gyakorlatilag olyan a talaj, amit most kiszedünk, hogy teljes talajcserét kell végrehajtani, hogy egyáltalán vissza tudjuk tömöríteni. Ezek azok, amiket előre nem láthatóan hátráltatják a munkánkat” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A főúton már csak a helyreállítás van hátra. Ennek korábban is nekiláttak volna, azonban a Magyar Közút csak egy lámpapár kihelyezését engedélyezte a nagy forgalom miatt. A gerincvezeték-fektetési munkálatokkal ezért egy időben nem kezdhettek el aszfaltozni, hiszen közlekedési káosz alakult volna ki.

A tervek szerint jövő szerdán vonul fel a területre az aszfaltozós csapat. A félpályás, végleges aszfaltozás előreláthatólag legalább másfél hónapot vesz majd igénybe, és a benzinkútnál kezdődik majd. Ez lesz az első ütem, itt körülbelül 4-500 métert haladnak majd, aztán a második ütemben az Autopentától visszafelé kezdik el az aszfaltozást.

A nemrég felbontott szakaszokon azonban meg kell hagyni valamennyi konszolidációs időszakot, hogy a természetes tömörödés megtörténjen, csak azután kezdhetnek hozzá az aszfaltozáshoz.


596_0_t 596_1_t 596_2_t 596_3_t
596_4_t 596_5_t 596_6_t 596_7_t
596_8_t 596_9_t 596_10_t 596_11_t
Vissza