Együtt segíteni (képgalériával)2020. augusztus 27. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9593_0_300.jpgSzéleskörű összefogás indult az autóbalesetben elhunyt arlói édesanya gyermekeinek megsegítéséért. A négy testvért az alig két hete történt tragédia óta a nagymamájuk neveli. Az esetről számos sajtóorgánum beszámolt, ennek hatására az ország távolabbi részeiből is érkeztek felajánlások a család számára, de természetesen a helyiek is igyekeznek mindenben segíteni.

Augusztus 17-én, az esti órákban Ivád és Mátraterenye között egy személyautó teherautóval ütközött. A balesetnek négy súlyos sérültje, és egy halálos áldozata is volt. A 33 éves arlói édesanya életét a mentők már nem tudták megmenteni. A négy kiskorú gyermeket a szerencsétlenség után a szintén Arlóban élő nagymama vette magához. Az esetről az országban számos sajtóorgánum beszámolt, így a segítség  nem váratott sokáig magára. A testvéreknek nem csak a helyiek, hanem távolabb élők is igyekeznek segíteni. A támogatást nyújtók közt van az arlói önkormányzat is.

„Az én tervem az, és meg is állapodunk írásban a nagymamával, hogy a legigazibb segítség az élethelyzetük orvoslása lenne, hogy bevezessük nekik az ivóvizet, kifessük a két szobát, ahová a gyermeket el tudják helyezni” - mondta Vámos Istvánné dr., Arló polgármestere.

Az önkormányzat által, a közösségi oldalon megjelentetett felhívás is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan érkeznek a felajánlások. Így például egy művészeti társaság egy kisteherautónyi élelmiszerrel, és ágyneművel igyekezett segíteni. Egy budapesti házaspár pedig a temetés teljes költségét vállalta. Ezen kívül magánszemélyek, illetve az arlói karitász is az ügy mellé állt.

„Az egyház karitász központjából igénylünk téli tüzelőt a család részére, hiszen lassan erre is szükség mutatkozik. Természetesen a karitász csoport, illetve az egyházközségi tanács tagjai szeretnének anyagi támogatással önálló segítségnyújtásban is részt venni” - nyilatkozta Fáklya Mária, az Arlói Római Katolikus Plébánia Karitász Csoport tagja.

A helyi karitász ezen kívül iskolakezdési támogatást is nyújt majd. Az önkormányzat pedig a napokban nyit számlát a nagymama részére. Így bárki, aki segítene, erre a számlaszámra utalhatja majd a felajánlott összeget. Természetesen tárgyi adományokat is szívesen fogadnak. A támogatás módjával kapcsolatban további információ az Arlói Polgármesteri Hivatal telefonszámán kérhető.

Arlói Polgármesteri Hivatal
tel.: 48/544-000; 48/444-190


593_0_t 593_1_t 593_2_t 593_3_t
Vissza