Tapasztalatot szereztek2020. augusztus 27. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9592_0_300.jpgLezárult az idei diákmunkaprogram. Összesen több mint kétszázhúszan dolgoztak a város intézményeinél, így különféle feladatokat láttak el. A foglalkoztatók között volt például az ÓSÉK és az ÓMI is, így a tanulók több területen is kipróbálhatták magukat. A program két ütemben zajlott, júliusban és augusztusban is három-három hétig tartott.

Július közepén indult a nyári diákmunkaprogram első turnusa. Akkor több mint kilencven tanulót foglalkoztattak a város különböző intézményeiben, így az Ózdi Sport- és Élményközpontnál is. A fiatalok padokat fertőtlenítették a strandon, míg mások a beengedésnél segítették az állományban lévőket.

„Az idei nyáron is nagy segítségünkre voltak a diákok a munkájukkal. Idén nyáron két turnusban, három héten keresztül 18-18 főt foglalkoztattunk. Többnyire a strandon végezték a munkájukat. Mivel megnövekedtek a munkálatok a strandon a jelenlegi járványhelyzet miatt, felületek tisztításával, a környezet karbantartásával foglalkoztak” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Augusztusban aztán elindult a második turnus, ekkor már jóval több, százharminc főt foglalkoztatott a város. Az intézmények között szerepelt például a városi televízió, de óvodákban is dolgoztak a tanulók: nemcsak dekorációkat készítettek, hanem a gyerekekkel is foglalkoztak. Azonban az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél is többen helyezkedtek el.

A diákokat többek között játszótereken is foglalkoztatták, ezeken a helyeken olyan munkákat végeztek el, amik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakembereinek jelentettek segítséget. A környezet szebbé tételén is dolgoztak, így kikapálták a járdalapok közötti füvet, illetve felásták a homokozókat.

A tanulók júliusban és augusztusban is három-három héten keresztül, napi hat órában gyarapíthatták munkatapasztalatukat. Az ÓVI tájékoztatása szerint általánosságban elmondható, hogy a diákok könnyen beilleszkedtek a fogadóhelyekre, és a rájuk bízott feladatokat lelkiismeretesen elvégezték.

Vissza