Állásbörze Ózdon (képgalériával)2020. augusztus 27. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9591_0_300.jpgÁllásbörzével segítették az álláskeresőket. A városunkban hamarosan megszűnő ABB és az önkormányzat által közösen szervezett rendezvényre több mint húsz foglalkoztató érkezett az ország számos pontjáról, különféle szakterületekről a Marosi István Városi Sportcsarnokba. A cégek hasznos információkkal látták el az érdeklődőket, akik közül többen az önéletrajzukat is leadták. A cél persze továbbra is az új befektetők idecsábítása.

Az ABB helyi vezetése még február közepén jelentette be, hogy december 31-ig teljesen és véglegesen megszünteti a termelést ózdi üzemében, az elbocsátások pedig már nyáron elkezdődtek. Ez a lépés mintegy 1200 dolgozót és családjukat érinti. A történtek után szinte azonnal megkezdődtek a tárgyalások, hogy új befektetők érkezzenek a városba, ami megoldaná a kialakult problémát. Emellett folyamatosak azok a kezdeményezések, amelyek segítenék a munkavállalókat.

„Van rá remény, hogy a következő évben más befektető fogja átvenni a gyárat, és újraindítja a termelést, és az ózdiak Ózdon helyezkedhetnek el, de az önkormányzat segítségével az ABB egy állásbörzét szervezett ide a mai napra a sportcsarnokba, ahol nagyon sok, 21 foglalkoztató jelent meg állásajánlatokkal, különböző helyszínekről, különböző álláslehetőségekkel, de egyébként ózdi cégek is nagy sikerrel képviseltetik magukat. Beszélgettem velük, nagyon sok jelentkezőt tudnak majd alkalmazni. Én bízom benne, hogy ez tényleg csak egy átmeneti állapot lesz, és aki ne adj’ isten máshol helyezkedik el, vagy el kell hagynia Ózdot, az csak egy rövid ideig fog tartani, és jövőre Ózdon folytathatja a munkáját” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az állásbörzére az ország több pontjáról érkeztek cégek képviselői a Marosi István Városi Sportcsarnokba. Volt például lőszergyártó cég, gépjárműipari beszállítók és számos elektronikai vállalat is. Emellett több helyi vállalkozó is munkát kínált. A rendezvényen résztvevőket megkérdeztük, hogy mennyire befolyásolja az álláskeresést a távolság.

„Fontos, családom van, úgyhogy szerintem nem éri meg elmenni Egerbe 240 ezer forintért, úgy hogy 16 órát vagyok távol naponta. Kicsi gyerekkel az nem éri meg” - nyilatkozta Lucza István.

„Több mint húsz évig voltam az ABB-nél, már leszámoltak két hónapja. Azért jöttem, hogy megnézzem milyen álláslehetőségek vannak itt a közelben, mert én nem is szeretnék elmenni innen Ózdról, itt szeretnék maradni. Én abban reménykedek, hogy valaki megveszi az ABB csarnokát, hogy oda visszamenjek” - fogalmazott Mustos Andrea.

Az önkormányzat és az ABB által közösen szervezett börzén a foglalkoztatók minden lényeges információt megosztottak az álláskeresőkkel és az érdeklődőkkel. Többen önéletrajzokat is leadtak az egyes pultoknál.


591_0_t 591_1_t 591_2_t 591_3_t
591_4_t 591_5_t 591_6_t 591_7_t
Vissza