Energetikai korszerűsítés (képgalériával)2020. augusztus 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9560_0_300.jpgÖsszesen nyolc önálló hőközpontot alakít ki az Ózdi Távhő Kft. A munkálatok a Lehel vezér és a Bulcsú út egyes lakóépületeit érintik. A korszerűsítési folyamat része többek között, hogy a korábbi szekunder vezetékek helyett primer vezetékeket fektetnek le. A teljes befejezést szeptember 15-ére, a fűtési időszak kezdetére tervezik.

Táblák jelzik a Lehel vezér út elején, hogy az utcában munkálatok zajlanak. Az Ózdi Távhő Kft. az energetikai korszerűsítés keretében önálló hőközpontokat alakít ki. Ez érinti a Bulcsú út egyes épületeit is. Az ingatlanok előtt lévő régi vezetékeket a munkálatok során előszigetelt csövekre cserélik. A fejlesztésnek köszönhetően az egyes lakóépületek fűtését külön tudják majd szabályozni.

„Van egy pályázat, Energetikai korszerűsítés Ózdon címmel. Ebben van huszonhét hőközpont. A távhővezeték földbe fektetése, illetve a fűtőerőműben kisebb munkák elvégzése, de ez a pályázat ismét csúszik. Ezért úgy döntöttünk, hogy legalább nyolc hőközpontot saját erőből az idén megcsinálunk. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltató hőközpontokat szétválasztjuk, és ezek a Lehel vezér úti épületek, illetve a Bulcsú úton külön hőközpontot kapnak” - nyilatkozta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

Több épületben már kialakították a hőközpontot. Az utca elején lévő ingatlanban pedig jelenleg is zajlik ennek a fűtési rendszerrel való összekötése. Halász Sándor elmondta, hogy az épületekben korábban voltak problémák a fűtéssel. Ám a korszerűsítésnek köszönhetően ezek a jövőben várhatóan megszűnnek.

A szokásos éves nyári karbantartást kezdik meg a szakemberek augusztus 24-én. Így az Ózdi Távhő Kft. szolgáltatási területén nem lesz meleg víz. A munkálatokat az adott héten várhatóan be is fejezik.

Halász Sándor hozzátette, hogy a karbantartás egy hete alatt a Digitális Erőmű előtti távhővezeték aknában lévő háromméteres szakaszát is kicserélik majd. Ennek szigetelés alatti részét ugyanis a talajvíz folyamatosan károsítja, ami miatt korábban több üzemzavar is keletkezett.


560_0_t 560_1_t 560_2_t 560_3_t
560_4_t 560_5_t 560_6_t 560_7_t
560_8_t 560_9_t 560_10_t
Vissza