Irány a part! (képgalériával)2020. augusztus 11. (kedd) 19:00 - Híreknews/9550_0_300.jpgTizenkettedik alkalommal tartottak gyermek horgásztábort a Hangonyi-tónál. A program keretében a fiatalok megismerkedhettek a sportág alapjaival, előzetes felkészültségüktől függően. Így két csoportban pecáztak, a kezdők még több segítséget igényeltek, de a haladók már önállóan terelték szákba a halakat.

A nyár a gyermekeknek a kikapcsolódás ideje, a szünetben többen vesznek részt valamilyen tematikus táborban. Bár a koronavírus több ilyen jellegű programot lehetetlenített el, a Hangonyi-tónál ebben az esztendőben is fogadtak csoportokat a pecások. Az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva, most is színes programokkal készültek a gyermekeknek. Ebben segítségükre volt a hangonyi önkormányzat, illetve az egyik ózdi horgászbolt is.

„Ez már a tizenkettedik tábor volt. Évente hármat csinálunk, nagyon sok a visszajáró gyerekünk. Általában megpróbálunk 10-12 fővel indulni, de ez nem mindig jön össze volt olyan, hogy húsz gyermek volt. Most kilencen vannak, mert ketten lemondták, de ők is jönnek a tábor többi napjára” - mondta Enyedyné Tóth Beatrix, szervező.

Már a kezdő csoportba tartozó gyermekek is megismerkedtek a horgászat alapjaival, ám ők még több segítséget igényelnek. Duzsik Jázmin Hanna kedvenc módszere a feederezés és az elmúlt időkben már több pontyot is fogott.

„Én apukámtól tanultam meg horgászni. Ez így megragadt, mert kikapcsolódom közben” - nyilatkozta Duzsik Jázmin Hanna.

A tó egy másik részén áztatták a zsinórt a haladó csoport tagjai. Ők már szemlátomást rutinosabban kezelték a felszereléseket, a dobások és a halakkal való bánásmód is példaértékű volt.

„Hároméves korom óta horgászom. Tizenkét és fél kilós a legnagyobb hal, amit fogtam. Másodjára vagyok itt ebben a táborban. Azért szeretek horgászni, mert nagyon jó időtöltés az édesapámmal” - fogalmazott Váczi Bálint.

Az egyhetes elfoglaltság során a horgászat mellett a fiatalok kipróbálják majd a közeli kalandparkot és lovagolhatnak is. Emellett tudatosítják bennük a fogd meg és engedd vissza elvet, hogy a következő generáció számára is élményeket biztosíthassanak az uszonyosok.


550_0_t 550_1_t 550_2_t 550_3_t
550_4_t 550_5_t
Vissza