Jó lehetőség (képgalériával)2020. augusztus 7. (péntek) 19:00 - Városnews/9542_0_300.jpgSzámos programelem valósult már meg a HAJÓZD Helyi Akciócsoport által kiírt tenderekből. A résztevők több kategóriában nyújthatták be ötleteiket. A mintegy 340 millió forintnyi továbbpályáztatott összeget beruházásra és rendezvények megvalósítására lehetett költeni, valamint számos értéket teremtettek és teremtenek belőle. A napokban például az Ózdi Horgásztó partján készült el egy közösségi konyha.

400 millió forint vissza nem térítendő forrást kapott a város évekkel ezelőtt, majd a Helyi Közösségfejlesztési Stratégia megalkotása után megkezdődött a mintegy 340 millió forint továbbpályáztatása. Az érintettek négy területen: KÖSZI FESZT!, KÖSZI ÉRTÉK!, KÖSZI FEJLŐDÉS!, KÖSZI TÉR! programokban terjeszthették elő ötleteiket. Azóta egyes projektek már teljes egészében megvalósultak, míg mások csupán féltávnál járnak.

„Az a 340 milliónak a nagy része én úgy gondolom, hogy célt talált mind a rendezvények, mind pedig a beruházások terén. Egyelőre úgy tűnik a nehézségek ellenére a kisebb-nagyobb pályázók birkóznak a saját projektjükkel. Azt azért elmondhatjuk, viszonylag látványos eredmények is voltak, mind a rendezvényekben, mind pedig a beruházásokban” - mondta Szaka Attila, a HAJÓZD Helyi Akciócsoport munkaszervezeti munkatársa.

A program kezdete óta számos színtéren járult hozzá az említett lehetőség ahhoz, hogy városunkban színvonalas programok és beruházások valósulhassanak meg. Egyebek mellett ilyen volt a 2019-es Hétvölgy Fesztivál, a póZdium, a X. Görgei Emléktúra, de a gyári duda is ennek köszönhetően fúj minden nap. Emellett az Ózdi Horgásztó környéke is jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban.

Az egyik napokban megvalósult programelem az Ózdi Horgásztó partján a közösségi konyha, illetve kihelyeztek öt darab filagóriát is. Ezt egyaránt használhatják a horgászok és az arra járók, sétálók, futók is. A közösségi konyhát szintén mindenki igénybe veheti, például gyermek és iskolás csoportok, illetve baráti társaságok is. Ez a beruházás mintegy 26 millió forintot vett igénybe.

A megvalósulás során fellépő nehézségek és a koronavírus járvány miatt volt olyan pályázó, aki kérte a vonatkozó határidők meghosszabbítását. Ennek megfelelően egyes esetekben akár 2021 nyaráig van lehetőség a programok és beruházások befejezésére.


542_0_t 542_1_t 542_2_t
Vissza