Vitás lépések (képgalériával)2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/9538_0_300.jpgÁtszervezésekről, esetleges elbocsátásokról beszélt ma sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Dr. Csuzda Gábor a polgármesternek is címzett kérdéseket. Kitért az önkormányzatnál tervezett átalakításokra, áthelyezésekre, és aggodalmát fejezte ki a folyamatok lehetséges következményei, így a fokozódó elvándorlás miatt.

Az önkormányzati rendszerben tervezett átszervezésekkel, esetleges elbocsátásokkal kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót dr. Csuzda Gábor. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője egyrészt a múlt heti összdolgozói értekezlet történéseire reagált, másrészt pedig kifejtette, hogy nemcsak a hivatalban lehet létszámleépítésre és fizetéscsökkentésre számítani. Az Ózdi Távhő Kft. májusi felügyelőbizottsági ülésének jegyzőkönyve szerint ugyanis minden intézménynél terveznek hasonló lépéseket.

„Éppen ezért tisztelettel kérdezzük polgármester urat, hány ózdi ember állása van veszélyben, pontosan milyen mértékű fizetéscsökkentésre számíthatnak a dolgozók, melyik önkormányzati intézményeket, cégeket érinthetik a tervezett intézkedések? Miért nem az önkormányzat mellett működő szakbizottságok, és az önkormányzati cégek mellett működő felügyelőbizottságok létszámát, illetve tiszteletdíját csökkentik először? Amelyeket a tavaly őszi önkormányzati választások után első körben megemeltek” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A frakcióvezető hozzátette: elfogadhatatlannak és rossz megoldásnak tartják ezeket a lépéseket, hiszen az ózdi emberek és családok megélhetése kerülhet veszélybe. Beszélt továbbá arról a korábbi bércsökkentésről, ami az óvodai dolgozókat és a kulturális ágazatot érintette.

„Ma már az is tisztán látszik, hogy a polgármester úr által néhány hónappal ezelőtt meghozott döntés – amely szerint az óvodai dolgozóknak, és a kulturális területen dolgozóknak a munkaidejét és fizetését csökkentették – milyen negatív folyamatokat indított el városunkban. Több ózdi óvónő is elhagyta a munkahelyét, voltak olyanok is, akik a várostól is elköszöntek, és más településen vállaltak munkát. Attól tartunk, hogy a most tervezett létszámleépítések és fizetéscsökkentések tovább erősíthetik ezt a negatív folyamatot” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor.

A frakcióvezető rendkívüli tanácskozás életre hívását javasolta, ahol minden képviselő részletes tájékoztatást kaphatna a kialakult helyzetről és a tervezett intézkedésekről. Hozzátette, a személyes egyeztetésre is nyitottak.


538_0_t 538_1_t 538_2_t
Vissza