Együtt gondolkodnak (képgalériával)2020. augusztus 4. (kedd) 19:00 - Kistérségnews/9531_0_300.jpgInformális kötetlen megbeszélést tartott ma Ózd Kistérség Többcélú Társulásának Társulási Tanácsa az ügyeleti rendszerben dolgozó háziorvosok részvételével. A diskurzus célja az volt, hogy együtt próbáljanak meg megoldásokat találni a napi feladatellátásban felmerülő nehézségekre.

Általánosan elmondható, hogy kevés a bevethető orvos, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy számos betöltetlen körzet van a térségben. Emellett szó esett arról is, hogy miként tudják megoldani azt, hogy központosítsák a kistérség ügyeletét, hiszen nem lehetséges egy egészségügyi szakembernek a mostani körülmények között tevékenykedni.

„Nagyon sok probléma van az ügyeletben és azon dolgozunk közösen együtt gondolkodva, hogy egy hosszú távú stabil működést tudjunk létrehozni. Ez az egész ózdi térség mind a 17 települését érinti. Ebbe az irányba tettünk előrelépéseket. Bár konkrétumok még nincsenek, nagy előrelépés, hogy megállapodtunk abban, hogy alakult egy szakmai munkacsapat, amit kijelöltek az orvosok és a polgármesterek közül. Ők fogják folytatni a tárgyalásokat, hogy miként menjen tovább az ügyelet” - mondta Janiczak Dávid, az Ózd Kistérség Többcélú Társulásának Társulási Tanácsának elnöke.


531_0_t 531_1_t 531_2_t 531_3_t
531_4_t
Vissza